Naslovna Grad Sportska dvorana SŠ Marka Marulića: Još malo pa gotovo…

Sportska dvorana SŠ Marka Marulića: Još malo pa gotovo…

148
0

Sredinom ožujka Sportska dvorana Srednje škole Marka Marulića Slatina bit će spremna za prve sportaše, a i za dolazak glazbene manifestacije “Lijepom našom”

Budući da je pod u Sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina na nekoliko mjesta „propao“, postojala je opasnost od ozljeda, kako za djecu škole, tako i za mnogobrojne sportaše, korisnike ove sportnjske dvorane.

Tim je povodom početkom studenog prošle godine započela sanacija podloge, sredstvima Virovitičko-podravske županije, koja je za ovu investiciju izdvojila oko milijun kuna, jer je uz hidroizolaciju i glazuru u vrijednosti 400.000,00 kuna odabrana kvalitetnija varijanta podloge u vrijednosti od 620.000,00 kuna.

Završeni su radovi na postavljanju glazure u što se uvjerio i sam virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je obišao Sportsku dvoranu Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ Vesne Šerepac, zamjenika gradonačelnika Grada Slatine Bojana Plantaka i ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladena Graovca, gdje su ih dočekali psihologinja i zamjenica ravnatelja Srednje škole Marka Marulića Slatina Ljiljana Matošević i profesor tjelesne kulture Vladimir Borbaš.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je glazura postavljena u rokovima u kojima je i dogovoreno s izvođačima radova, te najavio kako se kompletno uređenje poda dvorane može očekivati za mjesec do mjesec i pol dana koliko je potrebno za isušivanje glazure do 2% vlage kako bi se nakon toga u vrlo kratkom vremenu od tjedan dana mogla postaviti gumirana podloga što će trajno riješiti problem s vlagom.

– Još u vrlo kratkom vremenu molio bih učenike ove škole, kao i mnogobrojne sportaše za strpljenje jer će vrlo brzo imati optimalne uvjete za nastavu i natjecanja na kvalitetnom podu bez opasnosti od ozljeđivanja niti jednog korisnika ove dvorane – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, kako doznajemo, Slatina će biti domaćin manifestacije „Lijepom našom“ koja će se održati u petak 22. ožujka. Bit će to premijera novouređene sportske dvorane u Slatini. (radioslatina.hr, vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(148)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*