Naslovna Novo Smotra učeničkih zadruga VPŽ

Smotra učeničkih zadruga VPŽ

102
0

U organizaciji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, ispred Centra kulture u Virovitici, održana je Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije. Na posebno uređenim štandovima predstavilo se 11 zadruga, koje su posjetiteljima izložile predmete i rukotvorine učenika. Na štandovima se moglo naći raznih ukrasa i slastica, cvijeća, nakita, kućnih potrepština. Time su promovirali rad zadruga kojima je cilj njegovanje tradicije, kulturne baštine, eko kulture i zaštita okoliša.

Izložbu je, te tom prilikom istaknula zadovoljstvo što u Virovitičko-podravskoj županiji egzistira 15 zadruga, otvorila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, a u ime Grada Virovitice na otvorenju izložbe, na kojem je pjevački zbor učenika COOR-a izveo kraći program, nazočila je i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac. Na početku svečanosti, nazočne je pozdravila ravnateljica COOR-a Margarita Kovačević.

Prilikom otvorenja naglašeno je kako zadruge stvaraju učenički odnos prema radu, odgovornost da dobro odrade posao i završe ga do kraja. Pritom jačaju vlastiti poduzetnički duh jer svoje predmete na kraju i prodaju. I dok je u ostatku Hrvatske trend smanjivanja zadruga, naša se županija može pohvaliti da u njoj broj zadruga – raste.

– Nadam se da će se tako nastaviti i dalje. Rezultat je to vrijednog rada naših škola, odnosno učenika i njihovih mentora. Mogućnosti mogu biti velike jer učenici svoje radove mogu prodati i tako pokriti troškove rada i materijala, što je ujedno i dobar način za uvod u poduzetništvo – rekla je tom prigodom pročelnica Vesna Šerepac.

U kategoriji osnovnih škola najbolje zadruge bile su:

– Učenička zadruga Mali Mikeši, COOR Virovitica
– Učenička zadruga Sekvoja, OŠ Josip Kozarac Slatina
– Učenička zadruga Zalathnuk, OŠ Eugena Kumičića Slatina.

U kategoriji srednjih škola najbolje zadruge bile su:

– Učenička zadruga Obrtnik, Industrijsko obrtnička škola Slatina
– Učenička zadruga Vučica, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica
– Učenička zadruga Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina.

COOR-ovi Mali Mikeši pritom su dvostruko slavili – učenici i mentori osvojili su nagradu i za estetski najuređeniji štand. (icv.hr, bs, vpz.hr)

(102)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*