Naslovna Sport Slatinski supermaratonac istrčao 61,3km

Slatinski supermaratonac istrčao 61,3km

29
0

Slatinski maratonac Pavo Tutenov uspješno je istrčao 37. Supermaraton od Zagreba do Čazme u dužini od 61,3 km. Riječ je najdužoj cestovnoj atletskoj utrci u Hrvatskoj i jedinoj sa startom i ciljem u dvije različite županije.

Utrka ovakvog tipa održava se od 1976. godine i samo jednom zbog neposredne ratne opasnosi, ista nije održana. Na ovogodišnjoj međunarodnoj utrci, sukladno propozicijama Europske i Svjetske federacije, nastupili su ponajbolji maratonci iz: Rusije, Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Supermaraton je u najvišem rangu natjecanja Hrvatskog atletskog saveza, a ove godine na njemu je sudjelovalo preko 70 natjecatelja od kojih je 65 uspješno završilo utrku.

Pavo Tutenov je utrku završio na 27. mjestu s postignutim vremenom 5 sati 42 minute i 36 sekundi. Iza njegovo nastupa stoji slatinska HVIDR-a na čelu s gospodinom Matom Bubašem koja je kvalitetnom sportskom opremom sponzorirala Pavu te umnogome doprinjela njegovom uspjehu.

Tijekom 2012. godine Pavu očekuje još nekoliko utrka među kojima zahtjevan Plitvički maraton, a ovisno o mogućnostima, pripremi i financija – nastup na ultramaratonu Zagreb-Vukovar (344,1 km) u rujnu mjesecu.

(29)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*