Naslovna Sport Slatinski rukometaši putuju na državno prvenstvo

Slatinski rukometaši putuju na državno prvenstvo

93
1

Ekipa RK Slatine dječaci A godište 98/99 ovog tjedna od četvrtka 24.05. do nedjelje 27.05. sudjeluje na završnici državnog prvenstva za dječake koje se održava u Biogradu na moru i Benkovcu.

Na natjecanju sudjeluje 16 ekipa, podijeljenih u 4 grupe. Prvoplasirana ekipa iz grupe ide direktno u četvrtfinale, a druga i treća ekipa, iz A i C grupe, igra razigravanje sa drugom i trećom ekipom iz B i D grupe, za ulazak u četvrtfinale.  U slučaju poraza, te ekipe igraju za poredak od 9. do 12. mjesta.

Grupa A Grupa B GrupaC Grupa D
Karlovac
Buzet
HR Dragovoljac, Dugi Rat
Osijek
Kozala, Rijeka
Varteks
Zamet, Rijeka
CO Zagreb
Nexe, Našice
Marina Kaštela, Kaštela
Metković
ZG Dubrava, Zagreb
Slatina
Poreč
Zrinski, Bošnjaci
Virovitica
Balić Metličić, Split
Škola rukometa, Sl. Brod
Dubrava, Zagreb
Koprivnica

Nakon izvlačenja, raspored nam je donio u grupu državnog prvaka za 2011 . godinu – ekipu RK Metković. Na prvenstvu koje se održalo u Metkoviću, naša ekipa bila je sedma. Druga ekipa u grupi je ekipa ZG Dubrave, koja je ove godine pobjednik regije Centar i samim time slovi za favorita natjecanja. Treći naš protivnik je ekipa RK Poreč premijerligaš iz istoimenog grada. Sa tom ekipom igrali smo na prvenstvu u Metkoviću te ih pobjedili rezultatom 19:7  (10:3). Četvrta ekipa u našoj grupi je RK Zrinski iz Bošnjaka kod Županje, o kojoj do sada nemamo nikakvih informacija. U grupi imamo dva najmanje poželjna i dva malo lakša protivnika.

Naša ekipa će cijelo vrijeme boravka biti smještena u Biogradu, a na utakmice u 20 km udaljeni Benkovac ćemo putovati.

Raspored igranja RK Slatine:

 • Četvrtak
  Biograd  19.15 – RK Slatina-RK Poreč
 • Petak
  Benkovac 09.30 – RK Slatina-RK ZG Dubrava
  Benkovac 15.45 – RK Slatina-RK Metković
  Benkovac 18.45 – RK Slatina-RK Zrinski

U subotu do 15 sati smo slobodni. Nadamo se da ćemo već u petak, po završetku naše zadnje utakmice u grupi, znati u koliko sati igramo u subotu popodne. Ta utakmica se također igra u Benkovcu.

Raspored natjecanja sa stalnim putovanjem ne ide nam na ruku. U petak igramo tri utakmice u Benkovcu, a u 12:30 imamo svečano otvorenje natjecanja u Biogradu, na kojem smo obavezni prisustvovati.

Ipak, dat ćemo sve od sebe i nadamo se da ćemo imati bar malo uspjeha, jer sve ekipe do ovog prvenstva došle su kroz teške liga utakmice zasluženo. Ovo je najbolje što hrvatski rukomet danas ima u godištu 98/99.

Već u četvrtak navečer javiti ćemo se sa našim prvim rezultatom.

Tekst: Matej Knapić
Fotografije: Mario Knapić

(93)Comment(1)

 1. pa zar i Vi prvo na Poreč?? ajde dečki osvojite i Vi vrh države!! sretno!!

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*