Naslovna Novo Slatinski biser

Slatinski biser

403
0

Biciklirali smo po ruti: Sunčana ulica, Vinogradska, Kreminac, Lipa, Duboka dolina, Poljska… Na kraju smo obišli zgradu peletare i stari nogometni stadion, stadion koji sad služi uglavnom za proizvodnju sijena. Šteta što upravo podijeljene kosilice kupljene našim novcem nisu isprobane baš tamo ili kod sekvoje ili u starom parku odmah ispod nje. Ovako su poslužile samo za neinventivnu i prozirnu politikantsku promidžbu.

Uglavnom, vratili smo se kućama s jednostavnim zaključkom da se neki doista neodgovorno ponovno razbacuju ogromnim iznosima i lijepim i sterilnim sličicama u svojim izbornim knjižicama. Riječ je o milijunima kuna i eura, a odmah pored njih navode se projekti tipa baš spomenute peletare pod nazivom „MISCANTHUS SLATINA“ d.o.o s “cifrom” od 11.700,000 eura ili 86.500.000 kn (ako imate živaca slobodno skočite na stranicu sudskog registra i pogledajte podatke i vlasničku strukturu tog „giganta“) koji ovaj projekt “provodi” već treću kampanju i svaki put je u ovim brošuricama koje mi uredno plaćamo. Samo da napomenemo da se ta peletara i ovaj iznos navode u izbornoj brošurici od 2013. godine, ali ih nema, gle čuda, u brošuri od 2017.

Pored ovih projekata u toj pompoznoj brošuri od 2013. godine navode se i projekti tipa „DRAVACEL D.O.O.“ s iznosom od nevjerojatnih 299.000.000 eura. Ako to prevedemo, riječ je o iznosu od 2.212.600.000 kn ili dvije milijarde i dvjesto dvanaest milijuna kuna i nešto sitno… Tu “investiciju” možete vidjeti u našoj reportaži o “Arboretumu” TRNOVAČA koju smo napravili prije nekoliko dana, a podatke o ovom gigantu također u sudskom registru.

No vratimo se na 2017. godinu i još jednu famoznu brošuricu. Odmah se vidi da tu apetiti ne staju, nego se opet ide u PLANIRANE investicije od 130.000.000,00 kn i to samo u predviđenim projektima (za koje nitko ne garantira da će biti realizirani, niti kada, jer to su tek lijepe projekcije koje nitko ne potpisuje!) među kojima je, između ostalog, još jedno nogometno igralište i još teniskih i drugih terena.

Ali realnost je ipak malo drugačija, opet slike govore više od tisuću riječi pa slobodno pogledajte npr. svježe zahvate u Sunčanoj ulici kojom u zavoju automobil više ne može normalno proći nego mu treba bar dva do tri manevra. O kamionu, vozilu hitne pomoći bolje da ne razmišljamo. No o svemu tome razmišljaju stanovnici Sunčane, no na njihove apele odgovorni su gluhi… Ili im odgovaraju ovako: “Što ste tu gradili kuće!?!” Biser do bisera.

Obišli smo i stari stadion, još uvijek u vlasništvu Grada koji nema ni ideje ni rješenja za tu lokaciju u samom srcu Slatine.

Evo fotografija pa pogledajte sami…

Denis Ostrošić

(403)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*