Naslovna Reportaže Slatinska ekipa na državnom natjecanju Crvenog križa

Slatinska ekipa na državnom natjecanju Crvenog križa

44
0

crveni_kriz_slatina_split_malaSlatinska ekipa podmlatka Crvenog križa osvojila je 5. mjesto na 19. natjecanju mladeži HCK održanom prošli vikend u Splitu.

U ekipi su sudjelovali učenici 8. razreda OŠ Josipa Kozarca iz Slatine: Lovro Frajhaut, Ana Bičanić, Josipa Blašković, Mia Gmiza, Benjamin Hankić i Luka Ivanović.

Naši natjecatelji osim izvrsno organiziranog natjecanja u prekrasnom parku Sustipan imali su priliku družiti se sa svojim vršnjacima iz 20 hrvatskih gradova, napraviti noćni obilazak stare jezgre Splita i posjetiti Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu. Također su bili i sudionici snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana na kojoj su nazočni svojim tijelima oblikovali riječ HUMANOST.

Od ukupno 19 održanih državnih natjecanja (od 1997.) slatinske ekipe izborili su se za sudjelovanje na njih 14 kroz prethodna eliminacijska natjecanja na međuškolskoj i međužupanijskoj razini. Ekipe mladeži (srednja škola) sudjelovale su na 7, a ekipe podmlatka (osnovna škola) na 9 državnih natjecanja. Ove godine na prvoj razini sudjelovalo je preko 4.500 ekipa iz cijele Hrvatske, a na drugoj preko 700, što je pokazatelj da se je 10 ekipa mladeži i 10 ekipa podmlatka koji su dospjeli do državne razine izvrsno pripremljeno.

Za slatinske ekipe zasluga je to njihove mentorice prof. Ljiljane Peretin i liječnika koji ih pripremaju za pružanje prve pomoći za simulirane situacije prometnih i drugih nesreća. Naša zahvala ide i liječnicima Ivici dr. Fotezu i Miroslavu dr. Venusu koju su ujedno i dugogodišnji suci na državnim natjecanjima, kao i Županiji Virovitičko-podravskoj i Domu zdravlja VPŽ koji su pokrili troškove putovanja i majica.

Vlatko Jelenčić, 12.05.2015.

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*