Naslovna Grad Slatinska banka daruje obitelji s puno djece

Slatinska banka daruje obitelji s puno djece

265
0

Od 2005. godine Slatinska banka je redoviti donator za 40 obitelji s 4 i više djece koje su članovi udruge Pro Vita 4+. Svake godine Uprava ove jedine banke sa sjedištem u našem gradu Slatini, odnosno VPŽ dariva 12.000 kn za koje su kupe prehrambene i higijenske potrepštine za 300 kn po obitelji.

Ove godine pakete su podijelile djelatnice banke Tina Živković i Tamara Rendulić zajedno sa tajnicom udruge Pro Vita 4+ Klementinom Najcer i predsjednikom Darijom Vašičekom. Djelatnici Crvenog križa su kupili namirnice po najpovoljnijim cijenama i pomogli pri podjeli paketa. Ove godine pakete su primile obitelji sa šireg slatinskog područja sa troje do 9-ro djece.

U udruzi Pro Vita 4+ registrirano je je 355 obitelji sa više od 1650 djece od kojih je oko 1000 već punoljetno. Ostala djece su predškolci ili učenici osnovnih i srednjih škola i svaka, pa i najmanja pomoć im je dragocjena.

Nadamo se da će naša država i društvo pronaći još bolje modele pomoći obiteljima s puno djece, jer oni su jedina budućnost ove zemlje. Ljepota i povoljni uvjeti života Hrvatske su privlačan mamac milijunima koji će uskoro doći s Juga i Istoka tražeći svoje mjesto pod suncem i život dostojan čovjeka. Njih ne treba odbacivati, ali svojima valja pomoći da ne moraju tražiti egzistenciju pod suncem tuđeg neba europskog Zapada i Sjevera.

Vladimir Jelenčić, 27.12.2019.

 

 

(265)