Naslovna Zabava Slatinčanima medalje u Brođancima

Slatinčanima medalje u Brođancima

46
0

Na 40-toj jubilarnoj Olimpijadi starih sportova održanoj u selu Brođanci kraj Bizovca po 8. put sudjelovala je i ekipa Crvenog križa Slatina koja je svojim nastupom i osvajanjem medalja uspješno predstavila naš grad. U nedjelju 26. kolovaza na ovoj sjajnoj manifestaciji sudjelovalo je 40-tak osoba sa šireg slatinskog područja.

Pod stručnim vodstvom volonterke Crvenog križa i predsjednice udruge PRO VITA 4+ gđe Klementine Najcer, naše ekipe mladih i onih malo starijih pripremali i vježbali su se za 10-tak različitih pojedinačnih i ekipnih sportova. U pomoć nam je priskočilo i 5 igrača slatinskog boćarskog kluba Bulin.

Medalje su osvojene u ovim sportovima:

  • Zlatne medalje (2) osvojene su u ringlanju za pionire (Prugovečki  Mario, Čiček  Vanja)  i momčadskoj igri čula za seniore (Jelavić  Matej, Lovaković Mirko, Radanović Dražen, Cicvarić  Ivan, Jelavić  Josip).
  • Brončane medalje (3) osvojene seniorke u ringlanju (Šabić  Paulina, Najcer  Klementina), seniori boćari u boćanju na starinski način (Buta Ivan, Sabljak  Drago, Kraljik  Franjo, Vejić  Đorđe, Koštić  Goran) i pioniri u igri ćula (Medved  Slaven, Grahovac  Matija, Prugovečki  Mario, Čiček  Romano, Jelavić  Juraj).

Svi natjecatelji pružili su veliki trud i žar prilikom natjecanja. Još jednom smo pokazali da smo u igri ćula za seniore neupitni maheri bolji od svih domicilnih igrače ove igre. Naši boćari su u napornoj isrpljujućoj igri kroz 6 mečeva pod žarkim suncem (od 10 do 17 h) i 40 stupnjeva Celzijuza došli do brončanih odličja, a da su bile bolje kugle moglo je zasjati i zlato. Već tradicionalno, popodne su naši klinci proveli na kupanju u bazenima Bizovačkih toplica.

Zahvaljujemo se od srca našim sponzorima Croatia osiguranju dd i Mesopreradi iz Slatine, te pekarima Iliji i Krsti Pecolaju.

Tekst i fotografije: Vlatko Jelenčić

(46)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*