Naslovna Razno Slatina : Vrućina – 1:0

Slatina : Vrućina – 1:0

16
0

U nesportskom natjecanju što traje 90 dana, u kojem kao da zadnju riječ imaju suci iz mjesta koje nalazi istočno od raja – Slatina je u 61. danu povela sa rezultatom 1 naprema 0.

Sve je započelo osvježavajućim vjetrom, lišćem koje leti i jabukama što otpadaju sa stabla, uslijedila su dva udarca bičem koje je Sveti Ilija Gromovnik uputio prema nama, a potom su krupne i hladne kišne kapi u samo nekoliko sati uspješno spustile temperaturu na nevjerojatnih 16,2 °C sa tendencijom daljnjeg pada.

Toliko očekivano osvježenje je stiglo u naš grad i donijelo prve izjave tipa: “kako je hladno”, “ljeto je završilo”, “dolazi zima” iako smo još jučer slušali jadikovke poput: “uf što je vruće”, “ovo je neizdrživo” ili “ovako se više ne može”.

Isprva je palo između 70 i 130 kapi kiše po četvornom metru koje su udahnule život amebama, bakterijama, gljivicama, mravima, puževima i kukcima, a već nekoliko sati poslije spasonosna voda pomalo prodire u zemljinu koru i donosi radost svekolikom biljnom i životinjskom svijetu.

I dok jedni traže zaklon i toplu odjeću, drugi primjećuju kako je zahlađenje uz zvuk kišnih kapi idealna kombinacija za šaputanje na jastuku i odmor kakav dugo vremena nisu imali…

Laku noć želi vam Slatina.net

(16)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*