Naslovna Grad Sladojevci: Krađa struje

Sladojevci: Krađa struje

530
0

U petak 4. siječnja 2019. godine, Policijsku postaju Slatina, obavijestio je 64 – godišnjak, da mu 50 – godišnjak krade struju iz kuće u Sladojevcima u kojoj trenutno nitko ne boravi.

Nakon postupanja policijske ophodnje, 51 – godišnji počinitelj je uhićen i doveden u Policijsku postaju. Provedenim očevidnim radnjama na mjestu događaja, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da se je 51 – godišnjak u vremenu od 3. do 5. siječnja u dvorištu nenastanjene kuće u Sladojevcima vlasništvo triju osoba, pomoću produžnog kabela, priključio na utičnicu koja se nalazi unutar prostorije predsoblja, dok je drugi dio kabela provukao u prostorije svoje obiteljske kuće, te na taj način nezakonito trošio električnu energiju.

Obzirom da je 50 – godišnjak već bio prijavljen za krađu električne energije kod istih oštećenih osoba i to u vremenu od 1. listopada 2018. godine do 3. siječnja 2019. godine, dana 6. siječnja, 51 – godišnjak je ispitan po dežurnom državnom odvjetniku, nakon čega je isti predan U Županijski sud sucu istrage, koji mu je nakon usmenog ročišta, odredio istražni zatvor u trajanju od najdulje mjeseca dana, radi sprječavanja ponovnog činjenja kaznenog djela. Materijalna šteta se cijeni na iznos od oko 2500 kuna.

Izvor: MUP

(530)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*