Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

4.82K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 16 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen, a pješak i 3 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni. Dvije su prometne nesreće uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, od kojih jedan mladi vozač.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno su utvrđena 482 prekršaja, od kojih 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 62 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 159 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 22 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.73 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 66 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 11.40 sati u Slatini.

Najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h utvrđena je četvrtak u 17 sati u Starom Gracu gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

Izvor: MUP

(4822)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*