Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

5.75K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen, te 6 s materijalnom štetom. Jedan vozač je uzrokovao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 281 prekršaj, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 77 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 50 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.67 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 47 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u utorak u 09.45 sati u Pepelanama.

Najveća brzina kretanja vozila od 117 km/h utvrđena je u subotu u 11.10 sati kojom je na dionici D34 u Šaševu, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 116 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 37 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

 

PU Virovitičko-podravska

(5749)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*