Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

5.05K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, 2 s ozlijeđenim osobama i 9 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama je jedna osoba smrtno stradala i 3 su lako ozlijeđene. Smrtno je stradao 57- godišnji vozač osobnog automobila u slijetanju vozila s ceste u utorak u 19 sati u Gornjem Bazju, a lako ozlijeđene osobe su bile vozačica bicikla i vozač i putnik u osobnom automobilu. Tri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 240 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 57 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.33 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača mopeda starosti 22 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u nedjelju u 15.45 sati u Otrovancu, a radilo se o višestrukom povratniku po prekršajima upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane.

Najveća brzina kretanja vozila od 123 km/h utvrđena je u petak u 17.20 sati u Pitomači gdje je na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tom brzinom upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićeno je 5 vozača, od kojih 4 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici prometne policije na području cijele policijske uprave pojačano postupali u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola, nadzoru brzine kretanja vozila, nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela. U tri dana vikenda ukupno je utvrđeno i sankcionirano 162 prekršaja, od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 54 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom proteklog tjedna, od 13. do 19. svibnja su na području Policijske uprave virovitičko – podravske policijski službenici vršili pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa u sklopu planiranih aktivnosti organizacije TISPOL. Ukupno je tijekom proteklog tjedna izvršen nadzor 115 teretnih vozila i 24 autobusa, a kod 15 teretnih vozila je utvrđeno i sankcionirano ukupno 49 prekršaja.

Izvor: MUP

(5048)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*