Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

6.50K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Pod utjecajem alkohola je prometnu nesreću uzrokovao jedan počinitelj prometne nesreće, a 6 su napustilo mjesto događaja. Osim ovih prometnih nesreća evidentirano je i 7 događaja naleta na životinje.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 381 prekršaj, od kojih 54 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 83 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.12 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u četvrtak u 14.35 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 17.03 sata u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 131 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona je zadržan jedan vozač bicikla zbog odbijanja alkotestiranja i uhićena su 3 vozača temeljem čl. 134. istoga zakona, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 132 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Zatečen u prometu sa 1.92 pomila alkohola

Danas 6. srpnja oko 1.10 sati, u naselju Pitomača u Ulici Vladimira Nazora, policijski službenici Policijske postaje Pitomača, prilikom kontrole i nadzora prometa vozila, zatekli su 27 – godišnjeg vozača, kako pod utjecajem alkohola od 1.92 promila, upravlja osobnim automobilom čakovečkih registracijskih oznaka, tako što prilikom uključivanja u promet s makadamske ceste nije dao pokazivač smjera, te se prilikom vožnje nije kretao što bliže desnom rubu kolnika. Kako bi vozaču onemogućili daljnje upravljanje vozilom, kojim bi postojala opasnost od daljnjeg ugrožavanja prometa, jer je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja, nakon obavljenog liječničkog pregleda, doveden je u policijsku postaju. Protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

PU Virovitičko-podravska

 

(6496)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*