Naslovna Novo Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

Sažetak aktivnosti u prometu tijekom proteklog tjedna

5.17K
0

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 11 osoba je lako ozlijeđeno, a pet prometnih nesreća uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 259 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alko-testiranja, 83 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 4,16 g/kg je utvrđena kod bicikliste, starosti 41 godinu, koji je zatečen u mjestu Bušetina, u subotu u 20,58 sati.

Najveća brzina kretanja vozila od 125,1 km/h utvrđena je subotu u 13,44 sati u naselju Vukosavljevica, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 50 km/h, ta brzina utvrđena je uređajem „Gatsso“.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 3 osobe, dvije zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (od kojih je jedna osoba prouzrokovala prometnu nesreću) a jedna zbog odbijanja alko-testiranja.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.

Izvor: MUP

(5166)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*