”Samo” i “još”

24
0

Za danas nešto vrlo kratko, konkretno i moćno.

Prepoznajte li razliku u (prodajnoj) komunikaciji kada se koriste riječi “samo” i “još”, te kako se kroz njihovu upotrebu može osjetiti nesigurnost osobe koja koristi te riječi?

Za <osjećaj emociju=”” rezultat=””> trebate SAMO kupiti / uložiti / investirati…
Kako bi bili X, SAMO Vam treba…</osjećaj>

“Samo” se (pre)često koristi kada želimo umanjiti zahtjev koji tražimo od druge strane, no problem nastaje kada je opis nakon “SAMO” prekompliciran ili uopće nije pojašnjen ili artikuliran.

Greška tj. nesigurnost sa korištenja ”SAMO” se najčešće može prepoznati po tome što se daljnja komunikacija ne nastavlja u opis kako to što ide poslije “samo” treba izgledati ili napraviti.

S druge strane, “još” se uobičajeno koristi u nabrijavanju vrijednosti, prednosti usluge ili proizvoda koji želimo prodati.

Uz rješenje X, ostvarit ćete još i A… još i B…

S prekomjernim “još” je gotovo identičan problem kao i sa “samo” – pretpostavlja se da će on izazvati dovoljno motivacije da primatelj poruke napravi ono što želimo da napravi.

Rješenje za “još” je isto kao i za “samo” – treba pojasniti kako to izgleda, kako to osjetiti, što treba napraviti…

Misao i znanje koje želim da nosite iz ovog teksta je da “samo” i “još” nisu za zatvaranje komunikacije, već odlična prilika da je dodatno otvorite i ostvarite cilj koji želite ostvariti.

Goran Blagus
(Business klinika)

(24)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*