Naslovna Sport Šahovski klub Slatina pokrenuo Školu šaha

Šahovski klub Slatina pokrenuo Školu šaha

18
0

DSC04065Nakon dugo vremena šahovski klub Slatina počeo je okupljati pomladak i počeo ga učiti vještini igranja ove kraljevske igre. Prvi inicijativni sastanak održan je u četvrtak 20. ožujka 2014. u Crvenom križu Slatina. Pozivu se odazvalo 8-ro učenika osnovnih slatinskih osnovnih škola Josipa Kozarca i Eugena Kumičića. Djecu će šahu podučavati reprezentativka Hrvatske u šahu i bivša hrvatska prvakinja naša Slatinčanka Rajna ŠARGAČ, a po potrebi i drugi igrači kluba.

Organizirano igranje šaha bilježi se u Slatini do 1946. godine kao sekcija sportskog društva „Partizan“. Pero Krpan bio je prvi predsjednik kluba. Godine 1963. Trgovačko poduzeće „Slatinka“ osniva šahovsku sekciju koja će se natjecati na radničkim sportskim igrama, da bi 1975. godine postala gradska i registrirala se pod današnjim imenom. Danas ŠK Slatina igara u 2. Hrvatskoj ligi ISTOK sa 8 registriranih igrača, a predsjednik kluba je Antun Srbić.

DSC04072

Škola šaha održavat će se svaki radni dan osim ponedjeljka od 19,00 do 20,00 sati i svake subote od 9,00 do 12,00 sati prema rasporedu za pojedine škole. Pozivaju se i druga djeca da se uključe u školu šaha jer on razvija mozak i uči nas logički razmišljati.

Tekst i foto: V. Jelenčić

(18)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*