Naslovna Sport Rukometni put

Rukometni put

26
1

Danas u 12:00 sati ekipa dječaka godište 98/99 RK Slatine igrala je dvije prijateljske utakmice sa RK Viro u Virovitici. Na put smo krenili u 11:00 sati sa četiri vozila naših roditelja. Zbog povreda ili bolesti išli smo samo sa 12 igrača, a bile su dogovorene dvije utakmice u trajanju 2×20 minuta. Inače RK Viro je naš veliki sportski protivnik koji nas zna i pobijediti, a za četiri dana će biti godišnjica najveće pobijede neke ekipe protiv RK Viro u državnom natjecanju, a to je upravo ostvarila naša ekipa u Virovitici rezultatom 28:14.

Sa tim mislima smo došli u dvoranu, znajući da protivnik hoće revanš za tu njihovu neslavnu obljetnicu. Bili smo vrlo ozbiljni već na zagrijavanju (35 minuta) i to smo odradili kao da igramo za reprezentaciju, a to je dakako zasluga našega trenera koji je na tom inzistirao. Utakmicu smo počeli sa obranom 6-0, koju smo da odmah kažem igrali do kraja utakmice. Prve minute utakmice prolaze u našoj dobroj obrani i neefikasnom napadu, gdje iz izglednih i izrađenih šansi nepostižemo zgoditke, tako da je rezultat nakon prvih 5 minuta bio 1:1.

No tada vidjevši da nam je obrana dobra ulazimo sa sve više sigunosti u napadu i postižemo gol za golom. Protivnik je pokušao sve – mijenjao plitku formacuju 5-1 u 3-2-1, na što mi igramo još efikasnije, pokušavaju i sa dubokim 5-1 na našega sredeg igrača, a mi opet imamo vrlo efikasan odgovor i na to i kao ni mnogi ostali u državi nemaju rješenje na našu kombinatornu igru i rezulat na kraju glasi 20-13 za RK Slatinu.

Velika pobjeda, nama ostaje da se radujemo i veselimo velikom uspijehu, a našim sportskim prijateljima želimo da ih tuga koju su imali poslije utakmice prođe što prije.

U drugoj utakmici sa ekipom RK Viro 2 i naših rezervnih igrača nismo iskoristili dobar dan našega golmana i greške protivnika u napadu, tako da smo promašli više od 15 čistih situacija sa linije 6 metara i na kraju sa malom gorčinom u ustima izgubili 13-10. To svakako neumanjuje pobjedu protiv RK Viro 1 i u čekanju ponovog susreta protiv istog protivnika prepuštamo se zasluženom uživanju u našem radu.

Za RK Slatinu su nastupili: Igor Venus, Ivan Ivanović, Matija Lisinski, Fran Čurić, Martin Lukac, Mateo Kuzmić, Matej Knapić, Jurica Ljubas, Domagoj Hrgović, Matej Čučković, Borna Čurić i David Rakitničan, trener Dražen Venus.

Tekst: Matej Knapić
Fotografije: Mario Knapić

(26)

Tagovi:


Comment(1)

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*