Naslovna Grad Radionica za majke i trudnice

Radionica za majke i trudnice

615
0

U Slatini je 26. rujna 2017. održana 2. po redu radionica za majke i trudnice pod nazivom DJECA SU NAJSLAĐE VOĆE, JER ISPOD SRCA RASTU.

Radionicu je u Crvenom križu za 25 sudionica sa šireg slatinskog područja održala patronažna sestra Neda DUŠAK, prvostupnica sestrinstva.

U opisu radnog mjesta nje i njenih kolegica je pomagati majkama po porodu da se što bolje organiziraju oko skrbi i hranjenja njihovih beba. U ovoj radionici dobili su dodatne upute i savjeta kako uspješnije i svrhovitije koristiti sve potencijale i ljubav da bi to malo „čudo“ raslo zadovoljno i sa što manje problema.

Ukazala je na postojeće loše navike i strahove koje se mogu izbjeći i neutralizirati ako se pravilno pristupi dojenju, njezi, zdravstvenoj skrbi i svemu što ih kao nepoznanice opterećuje, jer njihova su djeca za njih najslađe voće koje je raslo ispod njihovih srca.

Ove radionice dio su projekta POMOZI BLIŽNJEMU SVOME kojeg financira EU iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD 2014-2020). U tom projektu predviđena je i podjela 240 paketa za novorođene bebe (nova odjeća, pelena, kozmetika za bebe i dr.) u vrijednosti oko 900 kn svaki.

Do sada je posjećeno i darovano oko 200 beba i time je Crveni križ Slatina dao svoju podršku i doprinos demografskoj obnovi naše zapuštene i prazne Slavonije.

Od lipnja se održavaju i radionice pod vodstvom prvostupnice fizioterapije Tine Jeđud i Nede Dušak. Cilj radionica je ojačati mišiće trupa, zdjeličnog dna te istezati kritične zone (vrat, ruke, prsne mišiće).

Jednako tako majke se uče prepoznati tjelesne i emocionalne simptome, kod svojih beba koji mogu dovesti do poteškoća u razvoju. Međusobno se razmjenjuju iskustva, dijele savjeti, a po potrebi i prerasla odjeća.

Radionice su za sada otvorene za majke s bebama od 3 mjeseca do godine dana. Vjerujemo da će uskoro prerasti i za starije dobne skupine i da će se u njih uključiti i drugi zdravstveni stručnjaci i pomagači.

Vlatko Jelenčić

(615)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*