Naslovna Grad Radionica joge za “Vretence”

Radionica joge za “Vretence”

44
0

Šesti tjedan radionica dnevnih aktivnosti „Škola samostalnog življenja“ je iza Vretenaca, a upravo u tom šestom tjednu ostvarena je i prva suradnja Udruge Vretenac s Udrugom Aum Slatina, a sve u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“.

Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge Aum, za desetak članova Udruge Vretenac održala je prošli tjedan sat joge a sve sa ciljem pozitivog utjecaja na zdravlje, a samim time i na kvalitetu života.
Prakticiranje joge donosi mnoge dobrobiti za fizičko i psihičko zdravlje, a između ostalog pozitivno utječe na smanjenje razine stresa, anksioznosti, depresije a popravlja raspoloženje te pozitivno utječe na san.

Tako su i Vretenci, pod vodstvom jogine Svjetlane Dupan upoznali dobrobiti joge vježbajući različite asane, odnosno položaje sa ciljem poboljšanja ravnoteže, pravilnog držanja, fleksibilnosti te bolje pokretljivosti kralježnice.

Bavljenje sportom i različitim tjelesnim aktivnostima pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih članova Udruge Vretenac, a odlični sportski rezultati članova Udruge, svjedok su njihove ljubavi prema sportu i sportskim natjecanjima.

Upravo iz tog razloga Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac otvorena je za suradnju s različitim sportskim udrugama kako iz našeg grada tako i iz cijele Virovitičko-podravske županije.

Dnevne aktivnosti „Škole samostalnog življenja“ održavaju se u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Aktivnosti projekta financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“.

Julijana Pavlešić

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*