Naslovna Grad Radionica joge u Dječjem vrtiću Suncokret

Radionica joge u Dječjem vrtiću Suncokret

90
0

U sklopu manifestacije “Dani indijske kulture u Slatini” u Dječjem vrtiću Suncokret održana je radionica “Joga za najmlađe”.

Radionicu je vodila certificirana instruktorica joge – profesorica Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge “AUM” Slatina.

Osim vježbi prilagođenih ovom uzrastu djece, voditeljica radionice oduševila je najmlađe pokazavši im tibetansku zvučnu zdjelu s karakterističnim zvučnim vibracijama.

Nakon vježbanja organizirana je prezentacija “Život u Indiji” tijekom koje je voditeljica djeci pokazala fotografije sa svojih putovanja po Indiji i opisala im svoje doživljaje i dojmove iz ove daleke i egzotične zemlje.

Osim ovih aktivnosti djeca su u sklopu vrtićkog projekta “Indija” imala priliku istraživati i širu indijsku civilizaciju i kulturu.

Upoznali su indijsku nacionalnu glazbu, likovnu umjetnost a posebno su se obradovali istraživanju indijske kuhinje pa su uz pomoć kuharice, tete Katarine, pripremili indijski kruh naan, čaj od đumbira te su imali prilike kušati i neke od indijskih začina.

Kroz različite radno-praktične, društveno-zabavne i istraživačno-spoznajne aktivnosti djeci Dječjeg vrtića Suncokret običaji, tradicija i kultura daleke Republike Indije sada su korak bliže.

Snježana Dupan-Lovrić

(90)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*