Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Prvi korak je znati i to je OK, ali…

Prvi korak je znati i to je OK, ali…

16
0

U suradnji sa širokim spektrom poduzetnika i onih koji to žele postati, već unaprijed mogu jako dobro procijeniti hoće li uspjeti u svojoj namjeri ili će sve stati na tom prvom koraku.

Gotovo kao pravilo, razlog kada mi se netko obrati za pomoć ili suradnju je neki problem ili blokada koju žele riješiti.

U 90% slučajeva to se svodi na problematiku nedovoljnog broja klijenata, nezadovoljavajući rezultati prodajno-marketinških aktivnosti ili “blokada” jer se ne zna kako pristupiti novim potencijalnim klijentima ili tržištima.

I kad ispitujem i istražujem što je pozadina takve situacije, koja je potreba ili želja i koji su bili motivi da me kontaktiraju, gotovo pa svi komuniciraju jednu te istu stvar – trebamo informaciju što nam je prvi korak i u kojem smjeru bi trebali krenuti.

To dobro zvuči, no u pozadini je zapravo nešto potpuno drugo – otkrij ili nam pomogni da skužimo što trebamo raditi i da to što trebamo bude jednostavno, jeftino, brzo i 100% učinkovito!

I sad dolazi ona najluđa situacija.

Da biste ostvarili X, trebate napraviti 1,2,3,4,5,6…

Osobno nemam problema reći i podijeliti što bi trebalo napraviti kako bi ostvarili željeni rezultat?

Više klijenata?

Nema problema – ako je ciljna skupina jasna, onda ćemo ili sve njih nazvati ili nekako drugačije kontaktirati s prodajnim pismom i pozvati se na sastanak / prezentaciju.

Više zarade od postojećih klijenata?

Nema problema – ili ćemo podignuti prosječnu cijenu proizvoda / usluge koju koriste ili ćemo napraviti uspsale kampanju ili ako imamo mogućnosti, napravit ćemo crossale kampanju.

Ljudi nisu motivirani raditi?

Nema problema – prvo vidi razlog zašto je to tako. Ako je stvar malih primanja, treba im dignuti primanja, ako je pak stvar nezadovoljstva vođenjem, promijeniti stil vođenja, ako je stvar torture od postojećih klijenata, onda sredi uslugu i istreniraj ljude da se znaju nositi s takvim situacijama.

Dakle, nije problem (barem meni nije) otkriti i podijeliti što je prvi korak koji treba napraviti da bismo ostvarili ono što želimo.

Problem i nezadovoljstvo i nelagoda nastaju u trenutku kada to treba provesti u praksu. 

Trenutak kada treba na tome početi raditi, trenutak kada treba donositi odluke, trenutak kada treba napraviti “nezamislivo”…

I tu 90% onih koji su tražili pomoć od mene svoju agoniju produže za još nekoliko godina.

OK je i poželjno je znati što je prvi korak tj. znati što je to što trebamo napraviti, ali raditi i djelovati u tom smjeru jedini je način da se to isto i ostvari.

Nikako drugačije… barem je ne znam da može drugačije.

Osim toga, na toj premisi je i izgrađena ovaj Business Klinika projekt koji vodim.

Newsletteri koje dobivate i čitate su free… nije mi problem podijeliti ideje, smjerove, a ponekad i konkretne korake koje samo copy-paste u svoje poslovanje, ali… za ono više ipak treba uložiti i nešto više – vremena i energije.

I tu je dio gdje trenutno Business Klinika Membership pokriva to područje – za poduzetnike koji znaju što trebaju i žele, a svaka pomoć u vidu konkretnih koraka i uputa i smjerova bi im dobro došla.

Goran Blagus
(Business klinika)

(16)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*