Naslovna Grad Promocija knjige “Prirodna kozmetika”

Promocija knjige “Prirodna kozmetika”

61
0

Kolege farmaceuti i Zavičajni muzej Slatina pozivaju Vas na promociju knjige „Prirodna kozmetika“- drugo, prošireno izdanje autora Frane Herende, koja će se održati u petak, 29. studenog 2019. godine u 20:00 sati, u Zavičajnom muzeju u Slatini.

Knjiga “Prirodna kozmetika” je priručnik za sve koji žele naučiti izrađivati kozmetiku kod kuće. Korak po korak, slikom, tekstom i jednostavnim, ali učinkovitim receptima, vodi čitatelja kroz sastojke, pojedine vrste pripravaka i recepte po pojedinim tipovima i stanjima kože.

Uz pomoća autora Frane Herende i moderatora, njegovih kolega farmaceuta, imat ćete priliku sami izraditi svoju kremu za lice.

Osim „Prirodne kozmetike“, Frane Herenda će nam predstaviti i svoja dva romana, a izuzetna nam je čast što ćemo imati priliku pogledati i kratki isječak iz animiranog filma „1202“ snimljen po istoimenom romanu.

Veselimo se Vašem dolasku i napominjemo da nas čeka bogat i zanimljiv program, te prodaja knjiga po promotivnim cijenama.

Frane Herenda rođen je 1983. u Zadru. Završio je gimnaziju Franje Petrića i farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Godinama je radio u marketingu i prodaji velikih farmaceutskih i kozmetičkih tvrtki, a danas savjetuje pacijente o prirodnim terapijama i drži predavanja, kako o fitoaromaterapiji, tako i o prirodnoj kozmetici. Pisati je počeo u srednjoj školi, a prve mračne priče pubertetlije objavljivao je Zadarski list i sramežljivo su čitane na Lidranima. Kasnije su okupljene u zbirci više autora “Ponoćni tulum u školi.” U trećem razredu srednje škole počeo je pisati za dnevne novine “Zadarski list”.

Studirajući farmaciju sudjelovao je u uredništvu studentskog časopisa “pH”, a za to vrijeme, 2004. izlazi mu i zbirka pjesama “Daleki vrhovi”, koja okuplja pjesme iz srednje škole i s početka fakulteta. Osim navedenoga, Frane Herenda je napisao dva romana (“1202.” i “Soba 909”) i knjige “Prirodna kozmetika”.

Roman o križarskoj opsadi Zadra “1202.”, nastajao je dulje od desetljeća, a opisuje događaj u kojem je 40000 francuskih vitezova, predvođenih slijepim, gotovo stogodišnjim mletačkim duždem, uništilo Zadar i nakon njega Konstantinopol. Dvije godine od izdavanja rasprodan je nekoliko puta, preveden na engleski jezik, HRT je snimio radio-roman, te je ove jeseni završen i umjetnički animirani film.

Roman “Soba 909”, predstavljen je 2018. godine na Interliberu. Ovog puta moderna priča o mladom menadžeru u korporaciji za vrijeme turbulentne smjene uprave, koji bijeg od otuđenosti posla i života traži u nemogućoj, nevjerojatnoj ljubavnoj priči s nepoznatom djevojkom iza vrata sobe 909. Obje priče, i ljubavna i korporativna, vrlo su eksplicitne. Glavni junak, čak više anti-junak, korporaciju, ljubav, seks, pa i njihova tijela, promatra površno, ali s analitičnošću stručnjaka u marketingu i prodaji. Knjiga daje odgovor na pitanje hoće li mu Ona, zagonetna i opasna, promijeniti život u Sobi 909.

Knjiga “Prirodna kozmetika” je priručnik za sve koji žele naučiti izrađivati kozmetiku kod kuće. Namijenjena je ponajprije početnicima, ali i iskusnijim korisnicima. Korak po korak, slikom, tekstom i jednostavnim, ali učinkovitim receptima, vodi čitatelja kroz sastojke, pojedine vrste pripravaka i recepte po pojedinim tipovima i stanjima kože. Jednostavno i brzo primjenjivo, bez potrebnog predznanja. U ovu knjigu uneseno je iskustvo s gotovo dvije stotine predavanja i radionica o izradi kozmetike i prirodnim terapijama. Prije nekoliko dana iz tiska je izašlo drugo, prošireno izdanje „Prirodne kozmetike“ koje donosi nove recepture.

Jasenka Plantak Kotur, mag. pharm.

(61)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*