Naslovna Sport Proglašene najuspješnije sportašice i sportaši

Proglašene najuspješnije sportašice i sportaši

76
0

Na sinoć održanoj svečanoj dodjeli priznanja za sportske uspjehe, proglašeni su najuspješniji sportaši, sportašice te sportske ekipe grada Slatine za proteklu 2011. godinu. Svečanoj dodjeli nazočili su gradonačelnik Ivan Roštaš, zamjenik gradonačelnika Miroslav Venus, zamjenica gradonačelnika Jovana Žnidarec, te predsjednik zajednice sportskih udrugagrada Slatine Ivan Lah.

Tajnik Zajednice sportskih udruga grada Slatine Željko Stipanić osvrnuo se na proteklu 2011. godinu, godinu recesije, što se odrazilo i na slatinski sport – “Smanjenjen broj sponzora i financijskih sredstava dodatno je utjecao na probleme ženskih rukometnih klubova. U 2011. godini prestali su se natjecati u seniorskoj konkurenciji, a danas rade samo sa mlađim uzrasnim kategorijama, gdje postižu zapažene rezultate.”

Za najuspješniju mušku ekipu grada Slatine, u konkurenciji 5 ekipa, prvo mjesto pripalo je Rukometnom klubu Slatina. Rukomet se u Slatini igra od 1954. godine. Tijekom 1962. godine rukometna sekcija prerasta u Rukometni klub Slatina. 1971. godine RK Slatina po prvi put ulazi u Hrvatsku rukometnu ligu. 2011. godinu RK Slatina završila je kao vodeća ekipa u 2. HRL Sjever.

Najuspješnija ženska ekipa grada Slatine, u konkurenciji 3 ekipe, je Športsko sportsko društvo Slatina OŠ E. Kumičić.

U konkurenciji 7 sportaša, za najuspješnijeg sportaša grada Slatine za 2011. godinu proglašen je Marko Klement, član Hrvačkog kluba Slatina, dok je u konkurenciji 5 sportašica, za najuspješniju sportašicu proglašena Doroteja Santi, članica Atletskog kluba Slatina.

Odlukom Izvršnog odbora ZŠU Slatina za iznimno uspješne rezultate u mlađim kategorijama posebna priznanja dobili su:

  • Ivan Balić, TKD Slatina
  • Ema Repić, TKD Slatina
  • Una Maravić, TKD Slatina
  • Hermina Helt,   Hrvački klub slatina
  • Tomislav Jaković, Športski školski klub slatina OŠ E. Kumičić Slatina
  • Rukometni klub slatina – dječaci A kategorije (1998.)


“Iza nas je jedna teška, krizna godina, u kojoj su mnogi veliki klubovi u većim gradovima odustajali od natjecanja. Velika je stvar što su slatinski klubovi postigli zapažene rezultate na hrvatskom, regionalnom i europskom nivou.”  izjavio je slatinski gradonačelnik, Ivan Roštaš.

“Unatoč teškoj financijskoj situaciji i recesijskim uvjetima rada, naši sportaši postigli su zapažene rezultate. Čestitam svim dobitnicima nagrada i želim svima puno uspjeha u 2012. godini” – zaključio je tajnik Stipanić na kraju proglašenja.

(76)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*