Naslovna Županija Priopćenje za medije

Priopćenje za medije

3
0

Postupanja po alkoholu u prometu tijekom protekloga vikneda

Prometne nesreće: Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba zadobilo TTO, te tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Jednu prometnu nesreću prouzrokovao je vozač koji je bio pod utjecajem alkohola.

Utvrđeni prekršaji: Ukupno su utvrđena 167 prekršaja, od čega je 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,13 g/kg utvrđenom 24.08.2012.g. u 19:55 u Slatini, kod tridesetjednogodišnjeg vozača mopeda.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ: Temeljem čl.134. PZ uhićene su 4 osobe, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Tri su osobe privedene na Prekršajni sud.Niti jedna osoba nije zadržana temeljem čl.137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“: Tijekom vikenda jedna je osoba zatečenih u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

Akcije: Tijekom vikenda na području PU provedena je akcija 24.08.2012.g. u vremenu od 15,00-21,00 usmjerena na pojačani nadzor brzine kretanja vozila tijekom koje je kontrolirano 47 vozila i vozača, utvrđeno je 75 prekršaja, od toga 58 prekršaja prekoračenja brzine kretanja.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

(3)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*