Naslovna Grad Uskoro prestanak oborina

Uskoro prestanak oborina

33
0

Jutros u 7 sati  količina novonapadaloga snijega u Slatini iznosila je 6 cm. Po podacima iz Državnog hidrometeorološkog saveza, izmjerena visina snijega u gradu u 7 sati bila je 30 cm. Obzirom da snijeg cijeli dan ne prestaje padati, količina snježnog pokrivača znatno je viša od jutros izmjerene. Prestanak oborina očekuje se u večernjim satima.

Najniža temperatura zraka izmjerena je u 6:23h, a iznosila je -11.1°C. Trenutna temperatura zraka je -7.2°C.

Mnogi Slatinčani od ranih jutarnjih sati čiste svoja dvorišta i nogostupe ispred stambenih objekata. Vrijedni su, koliko im to dopušta financijska i meteorološka situacija, i djelatnici zimskih službi.

Ceste i nogostupi nisu idealno čisti, ali su prohodni, kako za pješake, tako i za automobile. Ipak, u jutarnjoj šetnji gradom, uvidjeli smo neke od propusta.

Pristup Gradskoj knjižnici tijekom jutra bio je nemoguć osobnim automobilom, jer su prilaz i parking zameteni snijegom.

Stepenice u Ulici M. Gupca

Stepenice na početku Ulice M. Gupca prekriveno je ugaženim snijegom te čini potencijalnu opasnost za mnogobrojnu djecu koja tim putem idu u školu.

Nogostup na sjevernoj strani mosta preko potoka Javorice u Ulici braće Radić, sa 20-ak cm razgaženoga snijega teško je prohodan za pješake.

Iz Hrvatskog autokluba obaviještavaju da zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama i dalje traju na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji.

SREDIŠNJA I SJEVEROZAPADNA HRVATSKA I SLAVONIJA (izdvojeno):

  • D2 GP Dubrava Križovljanska-Ludbreg-Kloštar Podravski-Virovitica-Orahovica-Feričanci-Našice-Osijek-Klisa-Borovo-Vukovar-GP Ilok,
  • D5 GP Terezino Polje-Virovitica-Veliki Zdenci-Daruvar-Pakrac-Lipik-Bijela Stijena-GP Stara Gradiška,
  • D34 Daruvar-Suhopolje-Slatina- Čađavički Lug-Josipovac,
  • D53 GP Donji Miholjac-Krndija-Dilj-GP Slavonski Brod,
  • D69 Slatina-Voćin-Novo Zvečevo,
  • D314 D2-Orahovica.

Pogledajte i fotografije iz jutarnje šetnje gradom.

(33)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*