Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Prelaunch – povjerljiva informacija i posebni uvjeti

Prelaunch – povjerljiva informacija i posebni uvjeti

23
0

Ovo je i dalje serijal o aktivnostima koje je poželjno raditi kod unapređenja odnosa s postojećim klijentima, no danas i sutra malo “grebemo” u tehnike kako zasladiti taj odnos na obostrani interes.

Dijeljenje tajne / informacije koja je dostupna ograničenoj skupini spada u sam vrh tehnika utjecaja.

S jedne strane tu je čista psihologija ponašanja u kojoj mi ljudi nešto što je ograničeno dostupno percipiramo vrjednije (hint: Robert B. Cialdini i knjiga Utjecaj), a što je zapravo posljedica kemije emocija koja nam se dešava u tijelu i stvara usjećaj ugode i čini nas sretnijim i motiviranijim.

Podijeliti s nekim tajnu, kakva god on bila, jedna je od tehnika koju trebate koristiti u poboljšanju odnosa s postojećim klijentima.

Dijeliti tajne i biti iskren u osobnom i ljubavnom odnosu je na visokoj ljestvici poželjnih i ugodnih karakteristika svakog čovjeka, što samo po sebi povlači da nešto sličnog trebamo prenijeti i u poslovno okruženje.

Samo da podsjetim – svrha biznisa je da stvara vrijednosti za korisnika i vlasnike biznisa te je lakše i “jeftinije” povećati vrijednosti s postojećim klijentima, nego privlačiti nove.

I tu dolazimo do današnje teme i situacije koju možete mudro iskostiti u poboljšanju odnosa tj. customer care aktivnostimadijelite informacije o novim / drugačijim projektima i rješenjima, plus to dodatno začinite ekstra benefitima i vrijednostima koje nisu dostupni ”nekorisnicima”.

Naravno, i dalje niste u push prodaji i dalje imate postavku slobode izbora i svim svojim bićem i ponašanjem niste u stanju potrebitosti.

Kao što ljubavne tajne prema osobi do koje nam je stalo ne “otkrivamo” kako bismo dobili kratkotrajnu prednost i time narušili daljnji odnos, tako isto je i s tehnikom koju sam ovdje razložio.

Mislim, možete napraviti squeeze (cijeđenje do kraja) i tu zatvoriti daljnje odnose ili može i drugačije, dugoročnije i ljepše za obje strane.

I to je to… malo mistike, malo otkrivanja, malo davanja na važnosti i povjerenju i CC će davati lijepe i ugodne rezultate.

Goran Blagus
(Business klinika)

(23)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*