Naslovna Novo Predstavljen projekt “Lily”

Predstavljen projekt “Lily”

54
0

Danas 19. rujna 2019. godine, u 10:00 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana u Virovitici, kod gradske knjižnice u organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske sa Županijskim timom za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Virovitičko-podravske županije i partnerima projekta: Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Virovitice i Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Virovitice, Udruga S.O.S. Virovitica, Hrvatska udruga pripovjedača Pričalica, Kazalište Virovitica, Kulturno umjetnički centar-studio za suvremeni ples, Tvrtka Borovo i La Donna, kroz zajedničku javnu manifestaciju, predstavljen je Nacionalni multimodularni preventivni projekt pod nazivom „Lily“.

Na predstavljanju projekta voditelj programa Trpimir Markotić je svakom pojedinom točkom jasno, nedvojbeno i izričito poručio, kako je krajnje vrijeme da se prekine šutnja, da se potaknu žrtve i svjedoci da prijave nasilje.

U programu koji su nazočni građani pomno promatrali, sudjelovali su glumci Kazališta Virovitica i dramska skupina s točkom „PROGOVORI“, policijski službenici Interventne jedinice policije Virovitica s tematskom pokaznom vježbom „REAGIRAJ“, te djelatnici PU virovitičko-podravske sa zajedničkom vježbom tehnika samoobrane.

Kao partner u projektu, tvrtka „Borovo“ je dizajnirala novu startas tenisicu „#RESPECTUS Lily“, želeći se snažno društveno angažirati u preventivni projekt „Lily“ . Tematskim tenisicama „Borovo“ želi poručiti kako i obične, svakodnevne stvari poput tenisica, mogu svojom simbolikom potaknuti na promišljanje o daleko ozbiljnijim problemima, kako vizualnim identitetom tako i brendiranjem tj. asocijacijom na temeljne odrednice cjelokupne kampanje usmjerene protiv nasilja.

Naziv projekta simbolično asocira na pokojnu sutkinju Ljiljanu Hvalec, usmrćenu 22. rujna 1999. godine u krvavom pohodu muškarca koji je tijekom brakorazvodne parnice s pištoljem ušetao u sudnicu na Općinskom sudu u Zagrebu i ubio sutkinju Ljiljanu- Lily, odvjetnicu Hajru Prohić i svoju suprugu Gordanu Oraškić te teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Hrvatski Sabor proglasio je 2004. godine, 22. rujna, Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na smrtno stradale žrtve.

Glasnogovornik:
Josip Štajdohar

(54)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*