Naslovna Novo PP Papuk predstavio projekt “Interreg Danube GeoTour”

PP Papuk predstavio projekt “Interreg Danube GeoTour”

74
0

Od 13. do 15. ožujka 2017. godine u Idriji u Sloveniji održano je službeno predstavljanje i početak projekta „Valorizacija geobaštine za razvoj održivog i inovativnog turizma dunavskih geoparkova – Danube GeoTour „ iz programa Interreg.

Na konferenciji je sudjelovalo svih 11 partnera iz 8 zemalja koji će se susretati s različitim izazovima tijekom sljedeće 2,5 godine provedbe projekta. Projekt je sufinanciran iz fondova Europske unije (ERDF, IPA).

Ovaj projekt pokrenut je od strane „dunavskih“ geoparkova. Osim geoparka Papuk u projektu sudjeluje još dva geoparka iz Slovenije, dva iz Austrije te po jedan iz Mađarske, Češke i Rumunjske. U projektu sudjeluju još i partneri iz Slovačke i Srbije.

Ukupni budžet projekta je 1.666.362,55 Eura, a naš udio u projektu iznosi 144.241,50 Eura.

Glavni rezultat projekta bit će udruživanje u Dunavsku georutu (Danube GeoTour) koja će omogućiti jačanje veza između geoparkova te djelovati kao inovativan turistički proizvod s ciljem povećanja vidljivosti i turističke posjećenosti u geoparkovima. Razmjena iskustava, testiranje geoturističkih pilot proizvoda te primjena novih načina interpretacije povećat će angažman lokalnog stanovništva, upravljačkih kapaciteta geoparkova te smanjiti jaz između dunavskih geoparkova i ostalih razvijenijih europskih geoparkova.

Tijekom Kick off konferencije partneri su postavili prve zadatke i aktivnosti te dobili povratne informacije od 3 pridružena strateška partnera čija će iskustva pridonijeti kvalitetnijoj provedbi projektnih aktivnosti. Pridruženi strateški partneri u ovome projektu su Humanpolis ltd / Rokua Geopark (Finska), Naturtejo – Tourism Company (Portugal) i Global Geoparks Network (Francuska).

Tijekom boravka u Idriji partneri su posjetili lokalnu školu koja proizvodi lokalne ručno rađene geoproizvode, te su se upoznali s vrijednom i bogatom idrijskom baštinom.

Više informacija o projektu na: www.interreg-danube.eu/danube-geotour

Ivana Bulić, dipl.ing.geol.
JU Park prirode Papuk

(74)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*