Naslovna Reportaže Potpora hrvatskim braniteljima Domovinskog rata iz VPŽ

Potpora hrvatskim braniteljima Domovinskog rata iz VPŽ

36
0

savska_66_mProsvjedi hrvatskih branitelja „100% za Hrvatsku“ u Zagrebu, pred zgradom Ministarstva branitelja, Savska 66 traju od sredine listopada 2014. i neće prestati dok se ne ostvare njihovi legitimni ciljevi.

U organizaciji HVIDR-e VPŽ – 45 branitelja i članova obitelji iz: Orahovice, Slatine, Suhopolja, Virovitice i Pitomače boravio je na „smjeni“ u šatoru u Savskoj prošlu nedjelju i ponedjeljak, već 9. put od kada traju prosvjedi.

Po dolasku prvo je zapaljena svijeća i obavljena molitva pred spomen slikom preminule 100% HRVI Nevenke Topalušić postavljenoj na zgradi Ministarstva.

Boravak u šatoru i oko njega je uređen i svi koji su tamo došli imaju svoje obveze. Svih 24 sata stražari se pred ulazom u glavni šator i pred šatorom u kojem je priručna kuhinja. Noću se dio prosvjednika grije i dimi uz improviziranu peć od bačve za gorivo, ali noći su još i dalje studene, tako da ni boravak u šatoru nije neka premija.

U 18,00 sati svaki dan dolazi grupa potpore iz Zagreba koji s braniteljima predmole krunicu. Tijekom dana dolaze branitelji iz Zagreba u kolicima i bez njih i provode dio vremena u šatoru razgovarajući o svojim problemima i nadanjima.

Nisam stekao dojam da je „kampiranje u Savskoj iracionalno“, kako piše jedan kolumnist, i „eksplozija nekontroliranog ogorčenja na cijeli svijet“.

Branitelji su spremni ustrajati u svom građanskom neposluhu, hoće li druga strana započeti iskreni dijalog ili nastaviti prepucavati se putem medija – pokazat će vrijeme?

 

(36)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*