Naslovna Novo Potpisani ugovori sa 45 pomoćnika u nastavi

Potpisani ugovori sa 45 pomoćnika u nastavi

181
0

Potpisani ugovori s 45 pomoćnika u nastavi koji će i ove godine zahvaljujući Županiji i europskim sredstvima brinuti za djecu s poteškoćama

Ukupno 45 osoba, temeljem Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt „In-In – integracija i inkluzija“ potpisalo je svoje ugovore u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, na svečanosti, na kojoj su između ostalih, nazočili pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Vesna Šerepac, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, kao i ravnatelji 19 partnerskih institucija ovog projektu.

Za navedeni projekt, „In-In – integracija i inkluzija“ Virovitičko-podravskoj županiji je osigurano bespovratnih 7.566.487,82 kune, a ostatak do punog iznosa, koji je 7.973.116,80 kuna, osigurava Virovitičko-podravska županije. Projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ uz suradnju s VIDRA-om, a nastavak je to dugogodišnjeg projekta, koji je započeo još u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića.

– Pomoćnici u nastavi su iznimno bitni kako za djecu s poteškoćama, tako i za njihove roditelje. Zahvaljujući europskim fondovima, Virovitičko-podravskoj županiji i Razvojnoj agenciji VIDRA, treću godinu zaredom osiguravamo sredstva za zapošljavanje pomoćnika u nastavi čime će se povećati kvaliteta života i obrazovanja djece kojima ti pomoćnici trebaju – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Inače, 45 pomoćnika u nastavi, brinut će o 49 učenika, a očekuje se još odobrenje nadležnih tijela za dodatnih šestero učenika s područja Virovitičko-podravske županije. Partneri Virovitičko-podravske županije na ovom projektu su četiri srednje, te 15 osnovnih škola s područja cijele Virovitičko-podravske županije. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(181)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*