Naslovna Razno Postupanja policije tijekom vikenda

Postupanja policije tijekom vikenda

11
0

Postupanja policijskih službenika po alkoholu u prometu tijekom proteklog vikenda

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodila se 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe zadobile teže tjelesne ozlijede i šest osoba zadobilo je lakđe tjelesne ozlijede, te 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Kod jednog počinitelja utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Utvrđeni prekršaji

 Ukupno je utvrđeno 113 prekršaja, od čega je 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sa najvećom utvrđenom koncentracijom od 2,21 g/kg utvrđenom 10.03.2012.g. u 01,20 u mjestu Pitomača, kod tridesetosmogodišnjeg vozača osobnog automobila.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ

Temeljem čl. 134. PZ uhićeno je 9 osoba, sve zbog vožnje pod utjecajem alkohola, zbog čega je pet osoba privedeno na Prekršajni sud. Nije bilo osoba zadržanih temeljem čl. 137. PZ zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Kaznena djela iz čl.308. KZ-a „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“

Tijekom vikenda jedna je osoba zatečena u počinjenju KD „Izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“.

Akcije

Tijekom vikenda na području PU provedena je akcija usmjerena na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola u prometu tijekom koje je kontrolirano 158 vozila i vozača, utvrđeno je 24 prekršaja, od toga 15 alkohola.

Glasnogovorinik
Josip Štajdohar

(11)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*