Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Poruka nije uspješno isporučena

Poruka nije uspješno isporučena

15
0

Pred nešto puno godina kada su se pojavili prvi ajfonovi (iphone) bila je fora sa slanjem email poruka u kojima se automatski prilijepio signature “Sent from iPhone”.

Nedavno sam vidio istu foru s Huawei telefonima i njihovom email aplikacijom.

U ta, ne tako davna, vremena to je bila jako velika fora.

Jer, na jedan perfidan način se komunicira da je pošiljatelj faca i onda sve to može podići njegovu percipiranu vrijednost.

Nije prošlo puno vremena i “kreativci” su se sjetili da mogu u svoje gmail i obične email poruke kopirati dotičnu liniju, pa će i oni ispasti face.

U ista ta “davna” vremena bila je popularna i tehnika u slanju email poruka tako da ste u naslov (subject) poruke prvo napisali “Re:” i onda neki tekst s kojim ste željeli animirati primatelja.

Dotični “Re:” je trebao sugerirati da su dvije osobe već prije bile u komunikaciji, što bi posljedično trebalo povećati šansu da se poruka otvori, a onda i pročita.

Malo “kreativniji” su u takvim porukama čak koristili i “quote oznake” kako bi što više simulirali da je prva i inicijalna poruka zapravo dio prijašnje komunikacije.

Vrlo sličan trik u offline svijetu je “istrgnuta fake stranica iz nekog časopisa” na kojoj je članak, oglas ili neka reportaža o tvrtki koja inicijalno šalje pismo.

Ovo s “fejk stranicom” nisam do sada viđao u našim krajevima (jesam s fejk kutijama lijekova), no nekako sam mišljenja da je ovo fora koja će se tek početi eksploatirati u “našim krajevima”.

Sve ovo pišem iz želje da osvijestim kako ipak u takvim radnjama treba napraviti i naći balans.

Jer, napisati dobar naslov poruke ili imati dobar trik da vam se poruka otvori i pročita prodajno pismo nije nešto komplicirano za izvesti.

Pred nekoliko tjedana sam nabacio okladu s frendom oko killer naslova email poruke koji će imati najveći open rate (odnos poslanih i otvorenih poruka).

I definitivno je on među top 5.

Znate koji je bio naslov poruke?

“Upit za suradnju”

Dotični naslov je za sada postigao malo veći open rate od 40%.

No, valjda ste već naučili da ja na ovakve stvari ne brijem previše i da je to samo jedna od brojki koja ima malen ili uopće nema poslovni značaj.

Jer, u jednom trenutku na stol dolazi sadržaj, vrijednosti, uvjeti i sve ono što je bitno za konačnu odluku za poslovnu suradnju.

A to su komponente o kojima često brujim i zujim kroz ove newslettere… bitna je kompletna priča i kompletna demonstracija tko ste, kako funkcionirate i koje vrijednosti možete pružiti svojim klijentima.

Dobar ili atraktivan naslov nije teško napisati.

Samo se okrenite oko sebe ili promotrite se kako reagirate na poruke koje redovito primate.

Današnja s naslovom “Poruka nije uspješno isporučena” je jedna od onih koja će gotovo pa sigurno dostići brojku od 40%.

Fora? Ili još jedan nebitan trik…

Goran Blagus
(Business klinika)

(15)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*