Naslovna Novo Popišanac trail 2020.

Popišanac trail 2020.

304
0

“Svake godine hvalim Popišanac trail i udrugu Motiv, a kako i neću. Ne znam što su više rasturili: stazu, startne pakete, nagradne pakete ili pozitivnu vibru. Za kotizaciju od samo 70 kn, neki da se postide, a nama ostalima je izazov pratiti. Ove godine sam po prvi puta sudjelovala na Velikom Popišancu (25 km) i osvojila 1. mjesto. Staza atraktivna, dinamična, odlično označena. Čestitke i onima na postolju, ali i onima koji su završili.” – izjavila je Helena Vonić.

Sudionici “Malog Popišanca” Anastazija i Ivor

“E moji (E)Motivci današnji dan je bio pun emocija. Samo da u početku odmah kažem kako sam čula sve pohvale o Popišanac trail-u, a danas sam se i uvjerila kako ste uistinu fenomenalni domaćini. Na startu smo dobili kiflice, gužvare i druge poslastice. Nadala sam se da će nas i čekati poslije jer ipak nije lako trčati punog trbuha. Startali smo prvi, a poslije nas su krenuli peseki (canicross). Kad sam ih ugledala i sama sam poželjela imati jednog. No, oni su ipak jedan svijet za sebe, a opet tako medeni. Početak je bio vruć i jedva smo dočekali šumu. Nakon samo 3 km upozoravaju nas da obiđemo malo staze jer se ondje nalazi gnijezdo stršljenova. A uskoro nailazimo i na “stršljenove žrtve”. Moram priznati da stršljenovi uopće nemaju loš ukus. Upiknuli su: Jasnu, Vesnu, Ivu i Anu. Sve same ljepotice za poželjeti.” – izjavila je volonterka, sudionica utrke na 12 km i “anđeo staze” Marija Bešlić.

Marija Bešlić u cilju…

“Popišanac trail uvijek popratim prije svega sudjelovanjem na “Velikom Popišancu” pri čemu, malo snimam skakutavi video, fotkam mutne fotografije i gnjavim & davim sve prisutne. Unatoč problemima sa nogom, uspješno odrađujem ovu utrku u vremenu od 2 sata i 59 minuta. Iako sam u u odnosu na 2018. i 2019. godinu slabiji za skoro 10 minuta, zadovoljan sam” – izjavio je Miša Nicinger.

Profil staze – Veliki Popišanac 25km

Od Slatinčana je bila najbolja Mandica Grubišić, koja je kategoriji žena uzela 2. mjesto na Velikom Popišancu. Mandica je 25 km istrčala u vremenu 02:46:19 sa prosječnim tempom od 06:39 po kilometru.

Mandica Grubišić i Miša Nicinger prije početka utrke…

Kompletno izvješće sa video zapisom i galerijom fotografija pogledajte na portalu planinarimo.info

(304)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*