Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Ponavljati, ponavljati, ponavljati… sve dok ne…

Ponavljati, ponavljati, ponavljati… sve dok ne…

25
0

Krajem ljeta uobičajeno kreće novi krug super-truper nadobudnih ponuda kako da “budete uspješni”, “kako postati ninja prodavač” i “kako ostvariti da vas tisuće klijenata moli da im prodate uslugu”.

A da bi sve to postigli, trebate samo upisati i redovito polaziti “top prodajnu akademiju”, “on-line serijal webinara”, “angažirati jednog od top 3 najboljih sales coacheva u svijetu” jer “prodavač se ne rađa, on se stvara”, “prodaja je umjetnost, a svi mi smo umjetnici” i “za ispunjenje svojih snova, prodaja je rješenje”…

Nemam ja ništa protiv ovakvih stvari, ponuda i promo akcija… osim toga, uskoro će jedna radionica izaći i iz moje kuhinje, ali s jednom velikom razlikom i postavkom.

O čemu je tu riječ pišem u skorašnjim newsletterima i pozivima, ali bih ovu priliku iskoristio za osvještavanje i podsjećanje na NAJVAŽNIJU postavku koju morate znati, a tiče se prodaje.

Ok.. emocije su važne… kužim da ste to već naučili

Ok… demonstriraj vrijednosti i to će privući poželjne klijente…i to vidim da ste usvojili

Ok… tajna je u osobnoj postavci da niste “potrebiti”… i taj dio ste svladali

Ima tu još nekoliko postulata kojima ćemo se baviti na radionici i BK Membership programu, ali ovaj put izvlačim na površinu “ONU” važnu postavke o kojoj sam već desetke i desetke puta pisao, ali nikada ovako direktno i “u glavu”.

Prodaj ono što žele, a pruži im ono što trebaju!

Jeste ulovili?

Osnovni postulat efikasni prodaje kreće od – prodajete rezultat. Rupu u zidu, mirno prospavanu noć, novu ljubav, više novaca na računu, pohvalu od supruge…

… a da bi to ostvarili, tek onda im pružite “alat” / “rješenje” koje će ga dovesti tom rezultatu.

Kod rupe, treba bušilica… kod mirne noći, treba novi stroj… kod nove ljubavi, treba “sexy” miris…

Ok… Prodaj rezultat, a onda im pruži ono što im treba… sad ste i taj dio svladali.

I to je cijela mudrost efikasne, kvalitetne, prirodne, nepretenciozne, ljudske prodaje…

Ako si tako stvari niste posložili, najbolje je da iskoristite ostatak dana i presložite si svoju prodajnu koreografiju ili uskočiti u BK Membership program i zagrabiti u serijal novih alata i tehnika koji će vam dati ono što želite – a poprilično sam siguran da želite “osjećaj ugode i sigurnosti” kako bi biznis išao svojim tijekom i generira dovoljno posla i novaca da nema previše stresova.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Klasični model prodaje izgleda ovako – imamo alat / rješenje, sad samo nekako moramo probuditi želju koju taj alat treba ispuniti. Ovo je teži put i uspijeva samo kod iznimno osviještene ciljne skupine. Ako vam mozak funkcionira u ovom modu, sve što trebate je “okrenuti put” i početi komunicirati naopačke – kao čitanje knjige odostraga.

(25)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*