Naslovna Politika Politika HNS-a je politika sa sadržajem

Politika HNS-a je politika sa sadržajem

68
0

hns_pitomaca_mSaborski zastupnik HNS-a i gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić u ponedjeljak je u prostorijama HNS-a u Pitomači održao javnu tribinu pod nazivom „Lokalna samouprava s naglaskom apliciranja za sredstva iz EU fondova“.

Marijan Škvarić politiku Hrvatske narodne stranke smatra politikom sa sadržajem.

Sadržaj je taj koji čini najviše koristi za naše građane kojima moramo osigurati prije svega komunalnu infrastrukturu, gospodarski razvoj kako industrije, poljoprivrede, tako i turizma. Uvijek moramo staviti ljude na prvo mjesto, jer jedino tako ulažemo u društvenu infrastrukturu. Kako to postići? Zasigurno ne opterećenjem građana putem komunalnih naknada, doprinosa te ostalih poreznih opterećenja. Postoji drugi, bolji način, a on se sastoji u korištenju europskih fondova. Grad Lepoglava je primjer dobre prakse – više od 18 projekata financirano je iz fondova EU. U gospodarskom djelu radi se o sredstvima za razvoj naše poduzetničke zone, u komunalnom djelu razvoj infrastrukture – kanalizacija, ceste, vode, javna rasvjeta, te u društvenom djelu izgradnja vrtića, škola, društvenih domova i domova kulture“, naglasio je Škvarić.

hns_pitomaca_v1

Nazočnima se po završetku predavanja obratio predsjednik HNS-a Virovitičko – podravske županije i podružnice Pitomača Marijan Rengel.

hns_pitomaca_v2

„Uz prave ljude lako je promijeniti stvari na bolje! Zahvaljujemo svima koji su došli poslušati uspješnu priču. Samo jednu od mnogih HNS-ovih. Zavaljujemo g. Marijanu Škvariću na poučnom predavanju i entuzijazmu kojeg je prenio na nas. Gradonačelnik Lepoglave u četvrtom mandatu. Preko 5 puta povećan proračun za njegovog mandata. Više od 100 milijuna kuna razvojnih projekata trenutno u provedbi. Rad škola u jednoj smjeni, Europski grad športa za 2014. godinu, preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstva za energetsku učinkovitost, poticanje izvrsnosti, smanjenje nezaposlenosti za 17% u 2014. godini… Ovo su samo neki od uspjeha kojim se Grad Lepoglava može pohvaliti. Zašto ne bi tako bilo i kod nas?“, poručio je Rengel nazočnima.

Suzana Đebro,
Glasnogovornica ŽO HNS-a VPŽ

(68)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*