Naslovna Grad Policija: Za vikend pojačan nadzor prometa

Policija: Za vikend pojačan nadzor prometa

50
0

Od početka ove godine je na području Policijske uprave virovitičko – podravske evidentirano 449 prometnih nesreća u kojima je 6 osoba smrtno stradalo i 37 je teško ozlijeđeno, pa je, kao i na području cijele Republike Hrvatske broj smrtno stradalih u prometnim nesrećama povećan u odnosu na isti period prošle godine, što nije u skladu sa ciljevima smanjenja broja poginulih.

Od 6 prometnih nesreća s poginulim osobama u 2 su poginuli pješaci, 2 su osobe poginule u sudaru sa željezničkim vozilom na cestovno – željezničkim prijelazima i 2 slijetanja vozila s ceste su uzrokovali mladi vozači, a u njima su poginuli putnici u osobnom automobilu.

Obzirom na ovako nepovoljno stanje sigurnosti u prometu, pri čemu je problematika ponovno povećana od početka mjeseca rujna, postupanje policijskih službenika u nadzoru prometa će do kraja godine biti ponovno pojačano, posebno u dane vikenda.

Postupanje policijskih službenika će, uz prekršaje upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, prvenstveno biti usmjereno na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i isključivanje iz prometa vozača pod utjecajem alkohola.

Tijekom predstojećeg vikenda, u petak 21. rujna od 14:00 do 22:00 sata, na području Policijske postaje Slatina, biti će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora sudjelovanja u prometu vozača bicikla.

Izvor: MUP

(50)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*