Naslovna Novo Pojačan nadzor prometa u dane vikenda

Pojačan nadzor prometa u dane vikenda

35
0

Tijekom 2019. godine na području Policijske uprave virovitičko – podravske, evidentirane su 572 prometne nesreće u kojima je 6 osoba smrtno stradalo, 38 osoba je teško ozlijeđeno i 211 lako. Ukupno 83 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Utjecaj alkohola je utvrđen i kod 2 vozača u prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom jučerašnjeg dana, u srijedu, 15. siječnja, dok su samo u protekla dva dana 2 sudionika u prometu teško ozlijeđena i 2 lako.

U cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i predstojećeg vikenda policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.
Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda u subotu / nedjelju, 18./19. siječnja od 22 – 06 sati, će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

PU Virovitičko-podravska

(35)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*