Naslovna Razno Podboj i Jurlina skuhali najbolji čobanac

Podboj i Jurlina skuhali najbolji čobanac

17
0

Udruga HVIDR-a Slatina organizirala je peti put za redom, Otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske.

Na pozivno natjecanje, koje je održano u nedjelju 24. lipnja 2012. godine u kozičkom Hrastiku natjecalo se 13 ekipa sa po dva člana.

U prirodnom ambijentu Hrastika od ranog jutra okupljali su se meštri za kuhanje a natjecanje je trajalo od 09,00 do 14 sati uz nazočnost oko 400 posjetitelja međe kojima gradonačelnik Grada Slatina Ivan Roštaš, zamjenik gradonačelnika Grada Slatina Željko Stipanić, Damir Medved predsjednik mjesnog odbora Kozice te brojni predstavnici braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, hrvatski branitelji i građani Grada Slatine, Kozica i drugih okolnih mjesta.

Pred stručni žiri u sastavu Robert Turkalj direktor radio Slatine, Damir Medved predsjednik mjesnog odbora Kozice i Nenad Križić predsjednik Županijske HVIDR-a VPŽ bio je težak zadatak naime sve ekipe su trudom i zalaganjem te vještim kulinarskim tajnama skuhali dobre čobance pa je odluka o pobjedniku u bodovanju bila vrlo tijesna jer se ocjenjivalo a da se nije znalo tko je koji čobanac skuhao.

Na ovom petom otvorenom prvenstvu pobjednici su Josip Podboj i Denis Jurlina, drugo mjesto su osvojili članovi ekipe časničkog zbora Grada Slatina Ivica Gumbarević i Željko Dunković, treće mjesto za dečke iz ekipe auto elektrika Igor Zvonka Kiša i Damira Parca dok su četvrto mjesto sa samo jednim bodom zaostatka osvojili Vulkanizerska radnja Petar Bala i buffet Prijašin za koje su kuhali Petar Bala i Goran Koštić sa najuređenijim prostorom oko kotlića te veselim društvom uz natjecatelje.

Organizator je natjecatelje nagradio prigodnim pregačama te zahvalnicama i prigodnim poklonima za najbolje tri prvoplasirane ekipe. Odličnu organizaciju i ove godine članovi Slatinske HVIDR-a su potvrdili pod vodstvom predsjednika Mate Bubaša.

Udruga HVIDR-a Slatina

Tekst: Nenad Križić
Fotografija: Arhiva slatina.net 2011.

(17)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*