Naslovna Zabava Plesna skupina “Art” Slatina u Zagrebu

Plesna skupina “Art” Slatina u Zagrebu

119
0

mala Trešnjevačka plesna scena – Treps, osnovana je 2004. godine u okrilju Centra za kulturu Trešnjevka. Okuplja velike i male zaljubljenike plesne umjetnosti, te im pruža priliku za stjecanje prvih plesnih iskustava, ali i mogućnost profesionalnog istraživanja vlastite kreativnosti, rukovodeći se spoznajom o kreativnoj prirodi mladih i njihovoj želji da sami aktivno sudjeluju u stvaranju umjetničkog programa izražavajući se pokretom i plesom.

U sklopu Treps-e djeluje oko 150 plesnih grupa s više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske. Stoga možemo slobodno reći da Treps predstavlja respektabilan prikaz amaterske plesne scene u Hrvatskoj.

Ove godine sudjelovala je i plesna skupina Art iz Slatine, te predstavila Virovitičko-podravsku županiju sa koreografijom Bumbarov let, pod voditeljstvom Hane Vereš i Nada Nicingera. Među sudionicima bili su mnogi poznati plesni klubovi iz cijele Hrvatske kao i svjetski poznati plesni pedagozi. Cijeli festival nadgledao je stručni žiri, te naše Slatinčanke sada očekuju rezultate festivala, kako bi saznale jel’ njihova koreografija ušla u 40 najboljih.

Plesačice koje su sudjelovale: Kristina Mačinković, Veronika Beneš, Sara Orlic, Dina Kovač, Arnella Beneš, Marija Bljakaj, Ana Marija Božić, Nika Ćurić, Ana Čurić, Vlatka Pačarić, Iva Cigrovski, Martina Bračun, Ivana Bračun, Barbara Gabrić, Janica Juren te Karla Premec.

Na video uratku možete pogledati čitavu atmosferu i prekrasnu koreografiju Bumbarov let koreografkinje Hane Vereš.

(119)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*