Naslovna Novo Pjesničkom riječju: Stop nasilju nad ženama

Pjesničkom riječju: Stop nasilju nad ženama

40
0

Pozivamo Vas na manifestaciju “Pjesničkom riječju: Stop nasilju nad ženama” koja će se održati u subotu, 23. studenog 2019. godine, u 21:00 sat u Caffe baru Cug u Virovitici, Stjepana Radića 104. Projekt je pokrenut 2012. u Hrvatskoj. U Virovitici se održava treći puta.

Svake godine rastemo tako da ćemo ove godine organizirati oko četrdeset gradova iz Bugarske, Rumunjske, Austrije, Italije, Makedonije, Njemačke, Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i naravno Hrvatske.

Apeliramo kroz pjesničku riječ i vrištimo na ovaj jednostavan, ali moglo bi se reći začuđujuće jak odjek protiv svih vrsta nasilja. Šireći i objavljujuću peotsku riječ usmjerenu protiv nasilja nad ženama te medijskim promoviranjem do nas dopiru mnoge ruke koje žele izaći iz mraka, a to nam i jeste cilj. Pomoći. Ohrabriti. Ponukati na izlaz iz tunela. Nasilje nad ženama događa se u raznim aspektima, od ženskog i obiteljskog pa do društvenog života. Ono obuhvaća narušavanje osobnih, građanskih, kulturnih, ekonomskih, političkih i društvenih prava žena, a dobro znamo da nasilje rađa nasilje, te smo svjesni da djeca koja odrastaju u takvom okruženju i sami u većini slučajeva postaju nasilnici.

Pristižu radovi i tekstovi žrtava nasilja nad kojima zaplačemo što od nemogućnosti svih tih godina, pomoći, ali i one suze radosnice koje podupiru izlaz u svjetlost i shvaćanje da se prestaje sa šutnjom.

(40)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*