Naslovna Grad Patricija Karaman, izabrana za članicu stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Patricija Karaman, izabrana za članicu stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

117
0

Slijedom Javnog poziva za izbor članova Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Pravobranitelja za osobe s invaliditetom, 3. siječnja 2019. godine magistra edukacijske – rehabilitacije Patricija Karaman (koja trenutno obnaša i dužnost predsjednice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina), jedna je od 15 izabranih članova trećeg saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Članice i članovi Stručnog savjeta imenuju se na razdoblje od dvanaest mjeseci, a potpisivanje Sporazuma o osnivanju trećeg saziva Stručnog savjeta biti će na prvom sastanku. Sastanci Stručnog savjeta održavat će se svaka dva mjeseca, a po potrebi i češće, u užem ili proširenom sastavu, ovisno o temi.

Najznačajniji međunarodni dokument na području zaštite osoba s invaliditetom je „ Konvencija o pravima osoba s invaliditetom“ (Ujedinjeni narodi, 2006) čijim se potpisivanjem 2007. godine Republika Hrvatska obvezala na ostvarivanje načela iz Konvencije. Stoga, naša je obaveza usuglasiti legislativu koja trenutno predstavlja problem prilikom ostvarenja prava osobama s invaliditetom– izjavila je Karaman.

 

(117)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*