Naslovna Novo Papuk extreme challenge: U Orahovici se od 1. do 3. lipnja očekuje dolazak do 5.000 sportaša

Papuk extreme challenge: U Orahovici se od 1. do 3. lipnja očekuje dolazak do 5.000 sportaša

104
0

http://slatina.net/papuk-extreme-challenge-u-orahovici-se-od-1-do-3-lipnja-ocekuje-dolazak-do-5-000-sportasa/Papuk extreme challenge je prvi orahovački outdoor festival. Prema riječima Nikole Borića, alfe i omege ovog festivala, „cilj mu je učiniti ga najvećim sportsko-turističko-gastronomskim spektaklom ikad održanim u Hrvatskoj“.

Osim mnogih različitih sportskih, u program su, od 1. do 3. lipnja, uključena i kulturna događanja koja osiguravaju zabavu i između utrka, a posjetitelji će moći kušati mnoge slavonske specijalitete u bogatoj gastronomskoj ponudi. Taj isti vikend se održava i 50. Orahovačko proljeće.

Sve to moglo se čuti na predstavljanju Papuk extreme challenge-a u Visokoj školi Virovitica, gdje su uz, između ostalih, Nikolu Borića, direktoricu festivala Adu Tikvan, nazočili mnogobrojni studenti, profesori, ali i predstavnici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije uz pomoćnika direktora Josipa Mikolčića, a potporu samom događaju dao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te Virovitičko-podravska županija.

Tih uvodnih dana lipnja, u Orahovici se očekuje čak do 5.000 sportaša, a pogledajte u kojim događajima ćete moći uživati.

Popis manifestacija:

Sport
1. Triatlon klub Swibir iz Zagreba (subota):
– Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu I kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (100-200 sportaša)

2. Baraber Extreme team iz Belišća (subota):
– Trail polumaraton i maraton (21 i 42 km) (300-800 sportaša)

3. Biciklistički Klub Lood iz Orahovice (subota):
– MTB maraton (100-300 sportaša)

4. Plivački klub Orahovica (nedjelja):
– Prvenstvo Slavonije I Baranje u daljinskom plivanju (200-300 sportaša)

5. DRSV Viking iz Feričanaca (nedjelja):
– Viking warrior race (utrka sa zaprekama) (100-300 sportaša)

6. Aktiv-OS, Razvojno Sportska Akademija iz Osijeka (petak-nedjelja):
– Sportski kamp (100-200 sportaša)

7. BK weekend warriors (subota):
– MTB enduro (100-200 sportaša)

8. AK Agram (petak):
– kros utrka (300-1000 sportaša iz OŠ)

9. Jaglac + udruga iz Slatine (subota):
– štafete (30-50 sportaša)

Glavni događaj ove manifestacije je Prvenstvo Hrvatske u kros triatlonu koji je izborna utrka za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dansku. Uz sportske događaje koji će se održavati od petka do nedjelje (trail i treking trčanje, biciklističke utrke, daljinsko plivanje, utrke sa zaprekama za najmlađe) bit će održavani razni koncerti, kampiranje na Orahovačkom jezeru, igre za najmlađe, gurmanski specijaliteti Slavonije i Baranje, kino na otvorenom, izložbe slika i fotografija… Uz sportske manifestacije plan je organizirati i planinarske izlete za Planinarska društva regije te izviđače koji bi sudjelovali u broju od 500-1000 izletnika. Više o samom događaju može se vidjeti ovdje. (vpz.hr, papukextre.me, Fotografije: Kristijan Toplak)

(104)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*