Ovo je bitno

18
0

Za kraj “ljetnog serijala” newsletter poruka i kompletnog meltdowna nekih situacija, rezultata i uvjerenja zadnjih nekoliko mjeseci, evo vrlo bitne lekcije / spoznaje / postavke.

Kroz cijeli serijal newslettera sam često ponavljao kako treba demonstrirati što se može ostvariti u suradnji s vama kao davateljem usluga.

To pravilo ne vrijedi samo za prodaju usluge ili proizvoda, štoviše u zadnje vrijeme se pokazalo jako vrijednim kada trebate nove djelatnike.

Iz svega ovog što često ponavljam stoji jako BITNA POSTAVKA koje mnogi nisu svjesni.

Imate potencijalne klijente kojima TREBA vaše rješenje i potencijalne klijente koji ŽELE vaše rješenje.

Praksa i iskustvo pokazuju da klijenti koji TREBAJU su najteži i najkompliciraniji klijenti. Došli su riješiti problem koji ih tišti, došli su po rješenje koje će biti najpovoljnije, koje će obaviti posao i tu je kraj.

Ovi drugi, ovi koji ŽELE riješiti problem i ŽELE da to rade u suradnji s vama, to su oni koji cijene što radite, to su oni koje vi cijenite, to su oni s kojima je ugodno poslovati (koliko god bio težak zadatak) i koji se puno više daju u poslovnu suradnju.

Mi vas trebamo vs Mi vas želimo

Da bi vas netko trebao, treba pojačati njihov problem i sebe prikazati kao najbolje rješenje. Dok je problem riješen i suradnja je završena.

Da bi vas netko želio, treba mu biti ugodno s vama i treba mu biti jasno što i kako će dobiti od vas. I da to što će dobiti je ono što mu treba (što želi).

Kod TREBAMO, naglasak je na cijenu. Kod ŽELIMO, naglasak je na rezultat.

Kod TREBAMO, upucajte lovu u velike budžete i privući ćete klijente u kratkom vremenu. Kod ŽELIMO, potrebno je više vremena za privući klijente. Ali, “trebamo” ekipa odlazi kad riješi problem, dok “želimo” ekipa ostaje duže i generirao veći ROI (ako vam je to bitno).

Eto… ipak je danas zadnji dan ljetnog serijala i ljetne postavke i učinilo mi se da je ovo vrlo bitna spoznaja.

Goran Blagus
(Business klinika)

(18)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*