Naslovna Grad Otvorena je Područna škola u Noskovcima

Otvorena je Područna škola u Noskovcima

142
0

Najsretniji su bili Adrijan, Marta, Josipa i Mario koji će u ponedjeljak krenuti u prvi razred u novu školu i s novim udžbenicima

Osmogodišnja Tena, učenica 2. razreda, rezanjem vrpce, otvorila je prostore Područne škole u Noskovcima, škole koja se nalazi pri OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica. Ukupno 11-ero učenika, pohađat će novu školu, a njih četvero su prvašići.

Na prigodnoj svečanosti, mnogobrojnim mještanima, obratili su se saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica OŠ Davorina Trstenjaka Ksenija Žunec.

Naime, kako Dravska priča, u kojoj se nekada održavala nastava, postaje Centar za posjetitelje, zbog radova se morala izmjestiti učionica koju su pohađali učenici, sredstvima Virovitičko-podravske županije i Općine Čađavica, uređen je prostor u Mjesnom domu u kojem će učenici ubuduće pohađati nastavu. Vrijednost radova iznosila je oko 400.000,00 kuna.

Najsretniji su bili Adrijan, Marta, Josipa i Mario, koji će u ponedjeljak 9. rujna po prvi put krenuti u školu, a knjige s odgovarajućim radnim materijalom, uručio im je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ove godine, Vlada RH je učenicima nabavila udžbenike, a Virovitičko-podravska županija, uz gradove i općine, kupila je svim osnovnoškolcima potrebne radne materijale. Tako su po prvi put udžbenici za osnovnoškolce potpuno besplatni.

Na ovoj prigodnoj svečanosti u Noskovcima, između ostalih, bili su i zamjenici župana, Darko Žužak i Igor Pavković, načelnik Općine Crnac Mato Damjan, direktori, ravnatelji i pročelnici županijskih ustanova… Prostore nove škole blagoslovio je župnik Župe sv. Marije Magdalene Oliver Kranjčić. (vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(142)