Naslovna Kultura Osvijetli moje boje

Osvijetli moje boje

75
0

U četvrtak, 16. svibnja 2019. godine, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini priredbu „Osvijetli moje boje“ organizirali su Vretenci povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, koji se obilježio upravo na jučerašnji datum, 16. svibnja. Ovom priredbom Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina ujedno se priključila manifestaciji „Dani otvorenih vrata Udruga 2019“.

Naziv priredbe potkrijepili su mišlju da je različitost najzanimljivija boja života i da upravo iz tog razloga u različitosti treba uživati. Program je započeo himnom udruge “Daruj ljubav“ koju su zajednički otpjevali mali i veliki članovi udruge, te volonteri pod vodstvom Tamare Dorić, koja je i autorica pjesme.

Gost iznenađenja na priredbi bio je i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić koji je kroz kratki razgovor s voditeljima priredbe Goranom Grahovcem i Magdalenom Grahovac, otkrio neke zanimljivosti o svom životu.

Neda Dušak, volonterka udruge predstavila je najstarijeg člana udruge Dušana Prevelića ili kako ga od milja svi u udruzi zovu Dule. On je također sa svima prisutnima kroz intervju podijelio neke događaje koje su njegov život učinile posebnim.

Volonter udruge Siniša Dušak kroz razgovor s članom Josipom Miterom, otkrio je njegovu navijačku strast prema Hajduku, a Josip je sve prisutne oduševio svojim pričama s putovanja, te pjesmom „Zlatna ljubav“ koju je sam napisao.

Osim pjesme, stariji članovi Udruge prikazali su igrokaz „Boje prijateljstva“, a Vretenci su priredbu završili izvedbom himne optimizma, ljubavi i sreće „Život nije siv“, Mije Dimšić.

UOSIT Vretenac

 

(75)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*