Naslovna Grad Osjetila nas povezuju sa svijetom

Osjetila nas povezuju sa svijetom

67
0

U sklopu projekta “Osjetila nas povezuju sa svijetom” koji je u Dječjem vrtiću “Suncokret” u Mikleušu trajao pet tjedana uočavali smo važnosti svakog pojedinog osjetila. Projekt smo podijelili na pet tematskih cjelina: Pomiriši!, Pogledaj!, Dodirni!, Okusi! i Poslušaj!

Započeli smo sa slikovnicom “Super je biti različit” koja nam je pomogla u osvješćivanju o različitostima. Na temelju njuha prepoznavali smo i razlikovali voće i začine, učili smo pozdraviti, zapljeskati te zaželjeti dobar tek na znakovnom jeziku, ali i znakovati riječi molim, hvala, izvoli i oprosti. U kazalištu sjena gledali smo predstavu “Životinjsko carstvo”, a potom smo se i sami okušali u izvedbi.

Dobro smo se zabavili u igri pantomime u kojoj smo prepoznavali različite životinje. Naučili smo znakovati i svoja imena, boje, članove obitelji, voće, povrće te životinje. Igrali smo igru pogađanja “Prepoznaj prijatelja” a posebno nam se svidjela taktilna abeceda, kao i taktilni labirint. Prepoznavali smo vrste čajeva na temelju okusa, istraživali što je slano, slatko, kiselo, proveli smo igru snalaženja “Pokaži mi put – riječima” a u sklopu glazbenih aktivnosti prema zvuku smo tražili zvečke koje proizvode isti zvuk.

Projekt smo završili nastupom na priredbi “Ide zima” u Pučkom otvorenom učilištu u Slatini s pjesmom “Što se u vrtiću radi” koju smo znakovali. Trud je prepoznala i publika te je naučeno nagradila velikim pljeskom. Sve aktivnosti u sklopu ovog projekta jako su nam se svidjele a znakovni jezik nastavit ćemo učiti i dalje jer, kako smo na kraju zaključili, “to je jezik u kojem ruke pričaju”.

Više fotografija pogledajte ovdje…

Snježana Dupan-Lovrić

(67)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*