Naslovna Politika Općina Čađavica: Radni sastanak Tolušića i Rončevića

Općina Čađavica: Radni sastanak Tolušića i Rončevića

21
0

Župan Tomislav Tolušić boravio je u srijedu, 10. rujna, u radnoj posjeti Općini Čađavica. Tom prilikom ga je načelnik Mirko Rončević upoznao s projektima i poslovima na području općine. Razgovarali su o skorom nabavljanju mobilnog reciklažnog dvorišta, investiciji na zgradi OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica, a obišli su radove na Društvenom domu koje izvodi tvrtka Građevinarstvo Horvat…

sastanak_tolusic_roncevic_horvat

Župan Tolušić je naglasio da je Čađavica relativno mala općina, ali se iz godine u godinu pokazuje kao jedna od aktivnijih te usprkos malom proračunu provodi velik broj projekata…

– Zahvaljujući trudu i radu Razvojne agencije VIDRA i OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica u nekoliko idućih mjeseci krenut će velika investicija na zgradi OŠ „Davorin Trstenjak“. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 4 milijuna kuna, a sufinancirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Do rujna sljedeće godine ova školska zgrada bit će kompletno obnovljena, a to ujedno znači i veći standard za učenike – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Načelnik Mirko Rončević istaknuo je projekte koji su prioritetni za rješavanje, kao i one značajnije značajnije koje je općina uspješno odradila.

– Naša Općina je prošla je na tri natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Dva se odnose na energetsku učinkovitost zgrada, točnije zgrade Općine Čađavica i Mjesnog doma. Treći projekt je nabavka mobilnog reciklažnog dvorišta, a vjerujem da smo prvi u županiju koji su tako nešto nominirali i kojima je isto i odobreno – istaknuo je načelnik Mirko Rončević.

Također, načelnik je najavio i izgradnju ambulante, u čijoj izgradnji će sudjelovati i Virovitičko-podravska županija, nogometnog igrališta, ali i niz drugih investicija koje će zasigurno doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu stanovnika općine Čađavica.

Izvor: vpz.hr

(21)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*