Naslovna Grad Održan nacionalni preventivni program “Poštujte naše znakove”

Održan nacionalni preventivni program “Poštujte naše znakove”

42
0

Danas 23. listopada 2018. godine, u vremenu od 10:00 do 11:00 sati u Osnovnoj školi Eugen Kumičić u Slatini, održana je najavljena preventivno-edukativna aktivnost „Poštujte naše znakove u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda Osnovne škole Eugen Kumičić i Osnovne škole Voćin iz Voćina sa područnim školama iz Ćeralija i Huma, njih ukupno 120.

Kako je i najavljeno provedbu preventivnih aktivnosti „Poštujte naše znakove“, proveli su djelatnici MUP-a, odnosno policijski službenici Mario Salopek i Zlatko Ancić i glumački sastav Hrvatske glazbene mladeži u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Programa preventivnih i proaktivnih aktivnosti policije na području Virovitičko-podravske županije, odnosno Općine Voćin i Grada Slatina.

Cilj provođenja ove akcije bio je jačanje osjećaja sigurnosti građana, kroz provođenje planiranih preventivnih aktivnosti usmjerenih na različite društvene skupine, posebice mlade, a sve to s ciljem promicanja kulture, tolerancije i nenasilja kao i poštivanja pozitivnih pravnih propisa.

U prostoru športske dvorane osnovne škole djelatnici iz Slatine „Policija u zajednici“, postavili su Edukativni postav na kojima su prikazane prezentacije „Mali forenzičari“ i „Mi smo vaši policajci“, te „Opasni predmeti i odgovorno ponašanje“ u režiji policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave virovitičko-podravske.

Izvor: MUP

(42)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*