Naslovna Zabava Održan Izlet u nepoznato

Održan Izlet u nepoznato

34
0

Društvo Naša djeca Slatina, jučer je organiziralo “Izlet u nepoznato”, jednu od aktivnosti planiranu u okviru projekta “Povratak prirodi”.

Okupljanje sudionika bilo je na igralištu Andrije Hebranga, na kojem su volonterke pripremile različite športsko rekreativne igre: povlačenje konopa, nošenje jaja u žlici, igre s loptom te razne natjecateljske igre prilagođene dobi djece.

U parku u Ulici Ljudevita Jonkea djeca su postavila šatore, skakala u vreći te tražila „zakopano blago“.

Na igralištu u Ulici Milke Trine bile su organizirane različite igre: športske, igre s papirićima, gusjenica i druge zanimljive igre.

Za cijelo vrijeme trajanja Izleta održavale su se kreativne radionice na kojima su se izrađivali ukrasi pozornice za predstojeću priredbu koju će djeca darovati Društvu Naša djeca Slatina povodom 60 godina postojanja u gradu Slatini.

Ovu aktivnost financirala je Zaklada za razvoj civilnog društva Slagalica iz Osijeka, a predstavnici Grada Slatine gospodin Radenko Pavić i Krešimir Štimac pozdravili su djecu, družili se s djecom te su darovali djeci sokove, kekse i čokolade.

U okviru istog projekta Povratak prirodi jučer su na navedenim igralištima postavljeni koševi za smeće i popravljene ljuljačke, klackalice i tobogan.

Sljedeća aktivnost Društva „Naša djeca“ Slatina je priredba koja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu dana 15.05.2012. s početkom u 18:00 sati na koju se pozivaju svi građani kako bi uživali u dječjem stvaralaštva.

U subotu, 19.05.2012. godine u Centralnom parku u Slatini s početkom u 11:00 sati održat će se kreativne radionice na otvorenom. Radit će se radovi od gline i likovni radovi. Sav materijal financirala je Zaklada za razvoj civilnog društva Slagalica iz Osijeka u okviru projekta Povratak prirodi.

Dana 03.06.2012. godine održat će se Cvjetni korzo. Na Cvjetnom korzu sudjeluju djeca osnovnih škola Slatine i okolice te dječjih vrtića Slatine i okolice. Polazak povorke bit će u 14:00 sati iz dvorišta Osnovne škole Josipa Kozarca, a završna svečanost na „Betonskom igralištu“ iznad Crkve sv. Josipa.

Tekst: Snježana Pačarić, tajnica DND Slatina

(34)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*