Naslovna Novo Održan 7. Kamp rendžera u Parku prirode Papuk

Održan 7. Kamp rendžera u Parku prirode Papuk

82
0

U kampu Duboka, Park prirode Papuk, 06. i 07. lipnja 2018. godine, održan je VII. Kamp rendžera. U kampu je sudjelovao 21 učenik iz osnovnih škola Brestovca, Kaptola, Velike, Kutjeva, Voćina, Čačinaca i Orahovice.

Učenici su se pobliže upoznali sa zadatcima čuvara prirode, vrijednostima zaštićenog područja te orijentacije u prirodi. Također, djelatnici PP Papuk održali su radionice iz biologije i arheologije.

Biološka radionica bila je na temu potoka i hranidbene mreže, a arheološka na temu arheoloških iskopavanja i kratkog pregleda povijesno-kulturne baštine područja PP Papuk.

Kamp rendžera osmišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja mladih iz različitih škola te njihovog doživljaja i iskustva boravka u prirodi. Čuvari prirode Parka prirode Papuk ovakvom vrstom edukacije i druženja žele kod mladih polaznika potaknuti svijest o važnosti zaštiti prirode i okoliša.

Završetkom dvodnevnog kampa učenici su dobili Diplome za sudjelovanje i uspješno usvajanje znanja o Parku prirode Papuk.

Suzana Randelj
Stručni suradnik za promidžbu i turizam

(82)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*