Naslovna Novo Održan 1. Slatinski buvljak

Održan 1. Slatinski buvljak

421
0

U nedjelju 05. lipnja od 8,00 do 12,00 sati održan je prvi Slatinski buvljak. Svoju polovnu robu i rabljene predmete ponudilo je 7 izlagača, a broj zainteresiranih bio je veći od 200 osoba.

1_slatinski_buvljak_1

Buvljak će se nastaviti održavati svake nedjelje od 8,00 do 13,00 sati na otvorenom prostoru slatinske tržnice. Pokretanje ove inicijative zajednički je projekt Slatina KOM-a i Crvenog križa Slatina.

1_slatinski_buvljak_2

Prema iskazanom interesu vjerujemo da će naredni buvljaci biti još više posjećeni, odnosno da će građani donijeti što više svojih predmeta za prodaju. Ovo je način jedan od aktivizma građana koji doprinosi boljoj međusobnoj suradnji, sklapanju poslova i mogućnosti da se makar malo popravi kućni proračun u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji. Nadamo se da će poseban interes pokazati djeca i mladi koji će na taj način stjecati vještine prodaje i komunikacije.

1_slatinski_buvljak_3

Posebnih uvjeta za prodaju nema, osim da se ne smije prodavati nova etiketirana roba, hrane, povrće, domaće životinje, te roba pornografskog i zakonom zabranjenog sadržaja. U prodaji mogu sudjelovati sve privatne osobe iz RH, što znači da se isključuju trgovačka društva, obrti i drugi registrirani prodavači. Dnevna „maltarina“ po štandu je 10 kn koja će se koristiti za humanitarne svrhe za potrebite korisnike Crvenog križa Slatina.

Vlatko Jelenić

(421)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*