Naslovna Grad Odred izviđača Lisice: Pokazni logor Slatina 2019.

Odred izviđača Lisice: Pokazni logor Slatina 2019.

44
0

Od 06. do 08. rujna 2019. godine, ukazala nam se prilika pokazati svima što smo i tko smo, i to povodom Dana grada u kojem živimo, a to se ne propušta!

Još kad znamo da niti jedan odred do sada u cijeloj županiji nije izveo tako nešto, ikad! Ufff! Pune ruke posla, no Lisice su spremne! Centar grada Slatine i park na Trgu R. Boškovića učinit ćemo našim domom.

Petak je, navlači se naoblaka a mi još nemamo ni krov nad glavom. No sve ide po planu i taman kad počinje kiša mi smo sve složili i spremni smo ju dočekali. Taman prije obišao nas je i gradonačelnik Ostrošić sa svitom gradskom, da vidi jel sve pod kontrolom i jesmo li se snašli, te malo propitao i o našem radu i kako mi to sve izvedemo. Kiša nam nije draga, no znamo da je potrebna pa ne kukamo previše. Stat će, jer sutra je Popišanac trail! MOTIV-ci su se pošteno potrgali sve organizirati te mi dolazimo i da sjekire padaju! Noć prolazi mirno, iako nama malo čudnovato. Zvukovi grada ne stišavaju se ni u gluho doba, a svjetlosno zagađenje je ipak neizbježno. Nismo naviknuli, priznajemo i draže nam je vidjeti zvijezde moramo priznati. No zvjeri nije bilo (ni na 4 niti na 2 noge) izuzmemo li tu i tamo koju gladnu mačku koja je došla vidjeti nove goste parka.

Subota počinje kišno no taman prije starta prestaje kiša i sunce se progurava kroz oblake. Kao naručeno za utrku. Naš predstavnik u trkačkom dijelu, Boris Presečan, imresionirao nas je ukupnim 15 mjestom, a možete provjeriti i poredak u trail ligi, nećete se razočarati. Mi ostali smrtnici smo prošetali, nismo za utrke. No jesmo bili veseli cijelim putem i došli gladni taman na najbolji gulaš u gradu, onaj koji miriše iz logora Lisica. MOTIV-ce pohvaljujemo za utrku, bilo je odlično, i zahvaljujemo im na društvu. Poslijepodne nas je pokušala zaustaviti kiša u namjeri da svoje goste zaposlimo u radionici i igraonici kako je najavljeno, no dvorana udruge Krik je bila sasvim dobra pa smo se tamo malo prebacili. Kasnije je kiša stala pa smo se prebacili u prekrasan park koji smo zvali domom tih par dana.

Nedjelja je počela lijepo i vrijeme je bilo odlično za sušenje svega što je pokisnulo u zadnja 2 dana. Javljanje uživo u eter radio Slatina pa igraonica sa djecom i odraslima (i mame su se uključile) koja je uz sve igre, sastavljanje šatora, priče o kampiranju i opremi imala i potragu, igru traženja po gradu uz praktičnu primjenu izviđačkih znakova. Bilo je kažu uzbudljivo i poučno, a svi su se vratili s osmjehom na licu što nam je bilo i najbitnije. Popodnevni termin uz već neke stalne nove face koje nisu odustajale provest s nama što više vremena, posjetili su nas i članovi udruge Vretenac. Uz razne igre kao vrtoglavi nogomet, princeza i vitez te turnir u marami, provjerili su Vretenci i kako taj naš logor operira i što sve izviđači ovdje rade, a uspješno su i svoje šatore postavili.

Svemu lijepom dođe kraj, pa smo se, taman kad je najljepše postalo, morali počet pakirat za polazak. Bilo je lijepo i poučno, nama i posjetiteljima nadamo se. Nemojte nam zamjerit što, bit će to i bolje idući puta. Jer, Lisice su u Slatini kod kuće, a kod kuće je najljepše! Do druge prilike, zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u ovom logoru. Posebno gradu Slatina na podupiranju ove ideje, Hrvatskim šumama na drvima, MOTIV-cima na dobroj utrci, Vretencima i drugim građanima na gostovanju i sudjelovanju, radiu Slatina na konstantnom praćenju našeg rada i svima drugima koji su pomogli da ovaj logor realiziramo kao i svima koji su nas posjetili.

Veliku galeriju sa opisom fotografija, kao i naše druge aktivnosti i novosti, možete pronaći na facebook profilu Odreda Lisice.

Iduće na tapeti nam je 21.09.2019. godine – Svjetski dan čišćenja kada će Lisice opet pokušati izvući što više smeća iz prirode, ovaj puta na jezeru Javorica. Tako sudjelujemo u najvećoj i najmasovnijoj akciji čišćenja na svijetu, na kojoj je prošle godine sudjelovalo čak 17.8 milijuna ljudi iz 157 zemalja. Pozivamo sve da nam se pridruže!

Izviđački pozdrav!

Denis Cukor

(44)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*