Naslovna Novo Odred izviđača Lisice: Logorovanje Duboka

Odred izviđača Lisice: Logorovanje Duboka

231
0

Zamislite savršenu šumu, na savršenom brdskom djelu. Uz savršeni potok, među savršeno zelenim obroncima, skriva se mala livada. Kamp na njoj smjestio se još davnih dana. Duboka od 20. do 26. kolovoza 2018. godine.

Ime koje odgovara tako jednom skrivenom biseru. Nije velika, ali je pored Velike i sasvim je dovoljno mjesta za sve putnike namjernike, kojih nema puno, jer je manje poznata od jednako prekrasnoga, ako ne prekrasnijeg Jankovca, svog starijeg i puno poznatijeg brata s druge strane brda! No to ne znači da nema svojih aduta. Skriveni od pogleda, iz Duboke možete kud god želite! Toliko staza, dobro obilježenih i utabanih, toliko toga za vidjeti. Od kaskadnih slapova koji iako manji, bez problema bacaju osmjeh na lice dok pokušavate dokučiti otkud ovo u ravnoj Slavoniji, pa sve do prekrasnog pogleda sa starog grada iz kojeg se bez problema vide bosanske planine. Ima tu i ozbiljnijih osvajačkih podviga kao što su vrhovi preko 800 m/nv (među njima i najviši vrh Papuk – 953 m/nv), s kojih od pogleda doslovno zastaje dah!

Prekrasan ugođaj u prekrasnom ambijentu uz prekrasno društvo. Onako, za rečenicu “Ko to more platit!?”

Tako bih na brzinu opisao mjesto gdje su Lisice prošli tjedan bile. 7 dana logorovanja je iza nas. Dojmovi se još sliježu, jer ima ih.

Bilo je odlično, zakon, prekrasno, uzbudljivo, pa čak većina bi se složila, i prekratko! Jer tko bi želio otići!? Zašto!?

Izviđačke igre, šetnje po vrhovima, natjecanja, straže, polaganje vještina i slične standardne aktivnosti, ispreplitali su joga, šumski party i izlazak u grad pa čak i spašavanje životinja. Tek toliko da ne bi bilo monotono.

Oprema je sad već postojana i na nekoliko prijetnji pljuskom, nebo je dobilo samo odmahivanje rukom. Možda je zbog toga svugdje okolo padalo a nas tamo dohvatilo malo samo zadnji dan, tek toliko da ne idemo suhi doma.

Da skratim, bilo nam je odlično i definitivno preporučujemo svima koji nisu bili, da posjete ovaj mali skriveni biser u Parku prirode Papuk, a mi se odmah pišemo za repete!

Željeli bi se zahvaliti PP Papuk, od šefa, do čistačice! Hvala na gostoprimstvu, bilo je za još!

Hvala Crvenom Križu grada Slatine na prijevozu i svima koji su donirali hranu, pekmeze, sokove…

Puno hvala i udruzi Pro Life iz engleske na šatorima koji su nam neophodni bili (sad ne moramo posuđivati).

Hvala bivšem šlanu Josipu i Dini iz Osijeka na gostovanju. Drugi put ćete dobit više posla!

Na logorovanju sudjelovali:

Lorena Bujdo
Ivan Bujdo
Silvio Mumlek
Viktorija Velić
Lucija Presečan
Tena Presečan
Anja Kosijer
Damjan Matančić
Ivan Šantak
Logor vodili:
Igor Kardoš
Boris Presečan
Denis Cukor
pomoćni voditelji: Dina i Jozo

Odred izviđača Lisice
Denis Cukor

 

(231)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*